Duo expositie Carla van den Berg en Fred Cohenno


Kunst aan de rand van Nederland

BAD NIEUWESCHANS, 20070304 -- Van vrijdag 9 maart t/m zondag 15 april exposeren Carla van den Berg (acrylverfschilderijen) en Fred Cohenno (keramiek) gezamenlijk hun werk in Galerie Ka te Bad Nieuweschans.

Carla van den Berg exposeert haar nieuwe werk op doek, figuratief abstraherend, heldere kleuren, de verf voornamelijk opgebracht met paletmes. Tijdens de Tweekarspelen Kunstroute (16 t/m 18 en 23 t/m 25 maart) is ook het atelier te bezichtigen waarin haar oudere werk, acryl op eigen handgeperst papier, wordt tentoongesteld.

Fred Cohenno maakt als keramist vooral abstracte objecten die meestal bestaan uit strakke vormen. Cohenno werkt graag met grove chamotte, en laat de structuur daarvan ook zien, maar vindt het werken met porceleinklei eveneens een uitdaging. Cohenno bouwt de objecten op met platen, stroken en rollen tot de gewenste vorm. Naast de gebruikelijke stook in een elektrische oven combineert hij werk met Raku-gestookte onderdelen. Op dit moment werkt Fred Cohenno ook veel met brons en messing en combineert deze materialen met zijn objecten. Hiervan worden ook enkele werken in Galerie Ka tentoongesteld.

Galerie Ka, Voorstraat 47 in Bad Nieuweschans, is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.30 uur en na afspraak (0597 52 22 99). Op www.galerie-ka.nl en www.kunstaanderandvannederland.nl vindt u altijd actuele informatie.





Ingezonden persbericht