In Vlissingen betaal je straks met de 'Ruyter'


Tijdelijke betaalmunt circuleert in geboortestad admiraal

VLISSINGEN, 20070309 -- Ter gelegenheid van de viering van het De Ruyterjaar in Vlissingen verschijnen daar omstreeks 24 maart 2007 speciale 'Ruyter'-munten. Met deze tijdelijke betaalmunten kan binnen de stadsgrenzen bij deelnemende winkeliers en horecabedrijven betaald worden. Consumenten kunnen vanaf deze datum de munten als wisselgeld terugontvangen, wanneer zij bij een deelnemende winkelier hun boodschappen afrekenen.

De munten, geslagen bij de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht, zijn er in drie varianten: de 2Ruyter (tegenwaarde ¤2,00), de 1Ruyter (¤1,00) en de ?Ruyter (¤0,50). Van de 2Ruyter verschijnen er in totaal 3 varianten. Op de waardezijde van de `Ruyter' staat de skyline van Vlissingen met de markante gebouwen, compleet met de waarde-aanduiding. De voorzijde van de munten toont telkens een andere uitvoering van de beroemde admiraal samen met een markant Vlissings gebouw. Het ontwerp is van de bekende muntontwerper Joaquin Jimenez.

Het betaalmuntentraject van de 'Ruyter', dat duurt tot 6 november 2007, is een samenwerkingsverband tussen Stichting 400 jaar Michiel de Ruyter en Sertons Int. BV/ Muntpost te Elst. Het in circulatie brengen van de tijdelijke betaalmunten verhoogt de beleving van het De Ruyterjaar bij de inwoners en bezoekers van Vlissingen. De deelnemende winkeliers, banken, VVV, musea en horecabedrijven zijn herkenbaar aan de raam/kassasticker met de tekst: `Wij accepteren de Ruyter'

Achtergrond
Muntpost heeft inmiddels jarenlange ervaring met betaalmunten, onder meer in Den Haag (Blufje en Haags Jantje), Utrecht (Dommetje), Den Helder en Amsterdam (Sail), Alkmaar (Marco Borsato Waagje) en de succesvolle 'Rembrandt' in Leiden. De `Ruyters' verschijnen ook in een exclusieve fotoverpakking voorzien van verklarende teksten. Er zijn ook de luxe verzamelsets met vijf zilveren Ruyters. Meer informatie is te vinden op www.muntpost.nl/vlissingen.





Sertons Int. BV/Muntpost