Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht
1 maart 2007 070301

Genomineerden en programma Nijmeegs Sportgala bekend

Op het Nijmeegs Sportgala op 9 maart worden aan succesvolle Nijmeegse sporters, clubs en instellingen de Sportprijzen 2006 uitgereikt. De genomineerden zijn inmiddels bekend. Ook neemt wethouder Depla de officiële beker van het UEFA EK voetbal Onder 21 in ontvangst. Dat toernooi vindt in juni onder andere in Nijmegen plaats.

Het Sportgala start om 19.30 uur in het Goffertstadion. Daar worden prijzen uitgereikt voor de beste Nijmeegse sportprestaties in 2006 in zes categorieën: Sportprijs individueel, Teamsportprijs, Jeugdsportprijs individueel, Jeugdsportprijs voor teams, Fair Playprijs, Vrijwilligersprijs. De gemeente Nijmegen stelt de prijzen beschikbaar: een trofee, oorkonde en geldsom (teamprijzen 500 euro, andere prijzen 250 euro). De bijlage vermeldt de namen van de genomineerden.

Sport-wethouder Paul Depla opent het gala op feestelijke wijze. Omdat Nijmegen van 10 tot en met 23 juni speelstad is voor het Europees Kampioenschap voetbal Onder 21, komt de officiële UEFA-toernooibeker voor een maand naar Nijmegen. Speelstad Arnhem heeft de cup momenteel in beheer en draagt de cup op het Sportgala over aan Nijmegen. De beker wordt daar voor het eerst aan het Nijmeegs publiek gepresenteerd en gasten kunnen ermee op de foto (als ze zelf een camera meenemen). Depla licht een tip van de sluier op over de activiteiten die Nijmegen rond de wedstrijden van het EK Onder 21 organiseert voor de stad.

Het programma van het Sportgala staat in het teken van 'Nijmegen, de Gezonde Stad'. Sportprominenten Björn van der Doelen, Jos Hermens, Frans van de Geer en Desirée Wierper vertellen over sport en gezondheid en tussendoor zijn er streetdance- en freestyle basketbalshows. De avond wordt afgesloten met live-muziek van de Nijmeegse zanger Harry Straten en een afterparty.

Degenen die het Sportgala (gratis) willen bijwonen, dienen zich aan te melden bij sportservice@nijmegen.nl o.v.v. Sportgala.

Noot voor de pers:
U kunt aanwezig zijn op het Sportgala en de overhandiging van de EK-Cup aan wethouder Depla fotograferen of filmen. Meld u zich daarvoor zo snel mogelijk aan bij sportservice@nijmegen.nl o.v.v. Sportgala.

Bijlage: Genomineerden Nijmeegse sportprijzen 2006

Sporter van het jaar 2006
· Patrick Stevens Taekwondo Taekwondo Yoo Sin · Miranda Boonstra Atletiek Nijmegen Atletiek · Miriam Polak Judo Stichting Top Judo Nijmegen

Sportteam van het jaar 2006
· Lady Wasps Rugby NRC The Wasps · De Mazeppa's Dressuur Hippische vereniging De Mazeppa's Jeugdsporter van het jaar 2006
· Cyril Pauwels Taekwondo Taekwondo Yoo Sin · Lara Thomae Skispringen Dutch Nordic Team · Koke Helmes Sportklimmen ED Plus · Julia Bombach Turnen GTV De Hazenkamp · Wilbert van Vliet Atletiek Seven Hills Running Team

Jeugdsportteam van het jaar 2006
· Union Jongens A1 Hockey RKHV Union · Quick E1 Voetbal Quick 1888 · Pegasus Jongens C1 Volleybal Pegasus

Vrijwilligersprijs 2006
· Nico Baten en Rien Stegman Stichting Top Judo Nijmegen · Ria Kersten Honk- en Softbalvereniging De Hazenkamp · Jan en Thea Muis SV Blauw-Wit

Fairplayprijs 2006
· Khalid Mansouri SV Chabbab Hees
* NEC tegen Racisme NEC

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting, doorkiesnummer 2390