FNV: Topvrouwen ontmoeten ondernemingsraden

Fnv

Meer vrouwen in de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Dat is het doel van 'Mevrouw de commissaris', bijeenkomst voor topvrouwen en ondernemingsraden op vrijdag 9 maart in Amsterdam in de Beurs van Berlage.

Niet meer dan vier procent van de raden van bestuur en raden van commissarissen bestaat nu uit vrouwen. De FNV wil dat dit verandert en voert campagne om topvrouwen te werven. Ze gebruikt hiervoor allerlei informele netwerken. Op 9 maart brengt ze die vrouwen samen met or-leden van de grootste bedrijven. Ondernemingsraden hebben invloed op de benoeming van de top van het bedrijf.

FNV-voorzitter Agnes Jongerius: 'De vrouwen zijn er, de kwaliteit is er. Hoog tijd om die vrouwen eindelijk de ruimte te geven.'
Op 9 maart kunnen or-leden en topvrouwen speeddaten met gesprekken van vijf minuten. Een aantal topvrouwen wordt geïnterviewd, onder wie Ella Vogelaar (voorzitter Raad van Commissarissen Unilever). Kitty Roozemond vertelt over het werk van de commissie Frijns die toeziet op de uitvoering van afspraken over het ondernemingsbestuur. De opening wordt verricht door Agnes Jongerius.

De FNV organiseert deze actie samen met het Nationaal register van commissarissen en toezichthouders en Vrouwen in beeld. Deze organisaties hebben ook een rol in het programma.

Bijeenkomst 'Mevrouw de commissaris'
Vrijdag 9 maart, 17.30 - 21.00 uur.
Beurs van Berlage, Beursplein 1.
Entree 25 euro
Meer informatie op www.fnv.nl/helpjezelf/arbeid/