Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Imation en Sun Microsystems sluiten wereldwijde distributieovereenkomst Imation benoemd als wereldwijde mediadistributeur voor alle Sun StorageTek data-opslag producten

Schiphol-Rijk, 9 Maart, 2007 ­ Sun Microsystems heeft Imation, marktleider op het gebied van verwisselbare opslagmedia, benoemd tot mediadistributeur van SunŽs data-opslagproducten wereldwijd. Imation zal tapeproducten van het Sun-merk voor het instap- en middensegment van de servermarkt en datacentra gaan distribueren. Imation is reeds medeontwikkelaar, fabrikant en distributeur van Sun StorageTek (TM) 9840 en 9940 tapecartridges maar gaat nu ook Sun's nieuwste Sun StorageTek T10000 formaat, alle Sun StorageTek-branded LTO Ultrium (TM), Super DLTtape (TM), DLTtape (TM) en DDS tapecartridges wereldwijd distribueren.

"De samenwerking met Imation biedt klanten en partners een eenvoudige en snelle manier om tapecartridges aan te schaffen", aldus Nigel Dessau, Vice President en General Manager van de Tape Business Unit binnen de Data Management Group van Sun Microsystems. " We verwachten dat zowel klanten als partners zullen profiteren van de snelle en makkelijke toegang tot media voor Sun Storage Tek tapedrives en bibliotheken".

"Imation is verheugd dat de samenwerking met Sun Microsystems wordt uitgebreid " zegt Frank Russomanno, president, COO en CEO van Imation. "Het koppelen van het vertrouwde merk Sun met de distributiekwaliteiten van Imation levert significante voordelen op voor onze partners en klanten".

Over de relatie tussen Sun Microsystems en Imation Sun en Imation hebben een lange geschiedenis als klant en leverancier. Deze relatie is verder aangehaald toen Sun het bedrijf StorageTek aankocht, een van de belangrijkste OEM-partners van Imation. Imation is de ontwikkelpartner voor tapecartridges voor de StorageTek T9840- en T9940-tapedrives. Sinds 2006 fabriceert Imation de tapes voor het nieuwe StorageTek T10000- tapestation. Imation ontwikkelde de schaalbare opslagmedia voor de T10000 in de geavanceerde productiefaciliteit in Weatherford, Oklahoma. Dit is de eerste terabyte-tapefaciliteit die speciaal is gebouwd voor de ontwikkeling van de allernieuwste tapeproducten.
PublieksWerk / Imation 1/2

Voor de volgende generatie opslagtapes, zoals de T10000 en LTO-3 tapes voor Sun, combineert Imation

haar Tera Ångström-technologie, de eigen dunne-laagtechnologie die het mogelijk maakt om een tape te produceren met een opslagcapaciteit van een terabyte, met haar `N Pattern' servotechnologie. Deze laatste zorgt voor een zeer nauwkeurig schrijfpatroon zodat op nanometerniveau gegevens kunnen worden weggeschreven. Sun heeft een licentie voor gebruik van deze technologie in alle T10000-tapedrives.

Over Sun Microsystems
Een eenduidige visie - the Network is the Computer - drijft Sun tot het ontwikkelen van technologieën die de belangrijkste markten in de wereld van computerkracht voorzien. Sun gelooft in het delen van innovatie binnen communities en ziet participatie als de volgende stap in de automatisering. Sun is te vinden in meer dan 100 landen en op www.sun.com.

Over Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van verwisselbare-opslagmedia, bestaande uit optische en magnetische media, flash drives en harddisk-cassettes. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabyte tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Imation's tapecartridges worden gebruikt in rekencentra en in gedistribueerde opslagnetwerken en toegepast bij gegevensverwerking en -beveiliging, in bedrijfscontinuïteitsprogramma's en voor back-up en archivering. De vraag naar Imation's optische producten en flash drives wordt gedreven door de behoefte aan betrouwbaarheid, gemak en draagbaarheid bij de opslag en het beheer van zakelijke gegevens, foto, film, illustraties en muziek op bedrijfs- en thuiscomputers en steeds vaker in consumentenelektronica. Imation biedt ook het merk Memorex aan. Memorex staat bekend om de slogan: "Is it live or is it Memorex?" Meer informatie over Imation is te vinden op www.imation.nl. Meer informatie:
Persberichten en achtergrondinformatie zijn te vinden op www.imation.nl. PublieksWerk B.V.
Mirja van Baggem
t: (020) 486 21 39
e: imation@publiekswerk.nl

PublieksWerk / Imation 2/2


---- --