Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Referentie: DC07-126

EUROCLEAR KIEST VOOR BT VOOR DE LEVERING VAN EEN BEVEILIGDE BERICHTENDIENST

Amsterdam, 9 maart 2007 - Euroclear heeft BT geselecteerd als een van zijn sleutelleveranciers voor de beveiligde berichtendienst, die de wederzijdse communicatie tussen Euroclear en zijn klanten via de nieuwe Common Communication Interface (CCI) moet verzekeren. De CCI, waarwan de implementatie van start gaat in 2008, zal de enige interface zijn waarmee klanten van de Euroclear-groep toegang krijgen tot alle diensten, aangeboden door de verschillende Euroclear-entiteiten. De CCI maakt wezenlijk deel uit van Euroclear's doelstelling om de vereffeningskosten van effectentransacties te verlagen en dit door de vijf huidige verwerkingsplatformen samen te bundelen in één enkel systeem.

De berichtendienst van BT omvat de levering en het beheer van gateways die aangesloten zijn op BT's gemeenschappelijke marktinfrastructuur voor een open, gestandaardiseerde en geauthenticeerde berichtendienst. Deze berichtendienst voorziet onder andere 'non-repudiation', wat betwistingen over berichten zo goed als onmogelijk maakt, en dit voor alle CCI-communicatiekanalen (scherm, bericht en bestandsoverdracht). Bovendien biedt BT een optie voor een schermgebaseerde internetverbinding.

Wim Claeys, Managing Director and Head of Strategic Programmes bij Euroclear: "Nu we werk maken van één unieke toegangspoort tot Euroclear, zijn we heel verheugd over het aanbod van BT, dat volledig voldoet aan de eisen die we stellen aan onze leveranciers inzake betrouwbaarheid en aan veilige en rendabele berichtendiensten voor onze nieuwe Common Communication Interface. Klanten die migreren naar de CCI via BT's berichtendienst zullen kunnen profiteren van het gebruik van industriële berichtenstandaarden, een eind-tot-eind beveiliging, en een uitstekende dienstverlening. Dit alles moet resulteren in een aanzienlijke besparing in de back-office."

Michel De Coster, Country Manager BT Benelux: "We zijn verheugd dat Euroclear ons gekozen heeft. BT leverde de afgelopen tien jaar al 'SettleNET', een beveiligde berichtendienst, aan CREST. BT Radianz van zijn kant verzorgt al vijf jaar lang de connectiviteit aan cliënten van Euroclear Bank en Euroclear France. Dit nieuwe contract bouwt daarop voort maar vormt tegelijkertijd een mijlpaal in de bekwaamheid van BT om wereldwijd en in de Benelux de hoogste kwaliteitsdiensten aan te bieden aan de financiële-dienstensector, een sector waarin Euroclear een van de meest gerenomeerde dienstenleveranciers is."

Euroclear voltooide onlangs de lancering van zijn Single Settlement Engine, de eerste grote stap in de verwezenlijking van een 'lokale Europese markt' voor binnenlandse en internationale effectentransacties.

OVER EUROCLEAR

Euroclear is wereldwijd de grootste aanbieder van vereffening en de bijbehorende diensten voor binnenlandse en internationale transacties van obligaties, aandelen en fondsen. De Euroclear-groep, in het bezit van en bestuurd door zijn gebruikers, omvat Euroclear Bank, gevestigd in Brussel, en Euroclear België, Euroclear France, Euroclear Nederland en CRESTCo, de centrale depositarissen van effecten in respectievelijk België, Frankrijk, Nederland en het VK en Ierland. Euroclear nam onlangs EMXCo over, de leidinggevende leverancier van orderroutings voor investeringsfondsen in het VK. De totale waarde van de effectentransacties die door de Euroclear-groep worden vereffend bedraagt meer dan 450 triljoen euro per jaar, terwijl de tegoeden van cliënten op meer dan 18 triljoen euro worden geschat. Euroclear Bank krijgt een AA+ in de ratings van Standard & Poor's en Fitch. Voor meer informatie kunt u terecht op www.euroclear.com.

OVER BT

BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, landelijke en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2005-'06 (einde 31 maart 2006) behaalde BT Group een omzet van 19.514 miljoen pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.040 miljoen pond. British Telecommunications plc (BT) is de dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc kent een notering aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

OVER BT RADIANZ

BT Radianz is een van de voornaamste leveranciers van veilige, betrouwbare en schaalbare connectiviteit en hosting voor de wereldwijde financiële markten. De shared market infrastructure van BT Radianz biedt een optimaal platform voor de zeer hoge tijdsvereisten die uniek zijn voor financiële diensten. Het netwerk van BT Radianz verbindt meer dan 10.000 financiële sites in de hele wereld via één enkele, redundante, volledig beheerde verbinding, en biedt ook toegang tot meer dan 550 pre-trade-, trade- en post-tradeapplicaties van 250 toonaangevende inhouds- en dienstenleveranciers via zijn STP-keten (straight through processing). BT Radianz maakt deel uit van BT Global Services. Voor meer informatie, surf naar www.btradianz.com.

Bezoek

Ingezonden persbericht