Gemeente Delft

Delftse Zwembaden erkende leerbedrijven

Gisteren, donderdag 8 maart, hebben de drie Delftse zwembaden Zwembad Kerkpolder, het Sportfondsenbad Delft en het Zwem- en Squashcentrum Delft van Jan de Kanter van het OVDB de plaquette 'Erkend Leerbedrijf' ontvangen. Als leerbedrijf kunnen deze Delftse zwembaden nu stageplaatsen bieden aan jonge mensen die naast hun Mbo-opleiding vakdiploma's willen halen voor toezicht in zwembaden (life-guard) en zwemonderwijs. Deze mogelijkheid was er nog niet binnen het middelbaar beroepsonderwijs in Nederland.

In aanwezigheid van Sander Dekker, de Haagse wethouder van Onderwijs, Jeugdzaken en Sport, kregen nog 17 andere zwembaden uit de Regio Haaglanden de officiële erkenning als leerbedrijf. Om dit te bereiken hebben het OVDM (kenniscentrum voor leren in de praktijk) en de Opleiding Sport en Bewegen van de Mondriaan Onderwijsgroep intensief samengewerkt. Zij maakten een opleidingsplan dat in grote lijnen in alle baden hetzelfde is en aansluit bij de theorielessen van de Opleiding Sport en Bewegen van Mondriaan Onderwijsgroep. De zwembaden hebben in samenwerking met het OVDB hun medewerkers opgeleid voor het begeleiden van stagiaires. Alle deelnemende leerlingen hebben momenteel een stageplaats in de zwembaden.

Noot voor de pers: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sharon Buys, telefoon 015 - 260 27 08 / 06 - 53 574 229.

Bijschrift foto: Met trots tonen Piet Reedijk (manager Sportfondsenbad/Zwem- en Squashcentrum) en Juliette Pronk (stagebegeleidster zwembad Kerkpolder) de plaquette. (foto opvragen bij afzender)