Socialistische Partij Rotterdam

politiek café: Rotterdam 'in Vervoering...' Onze wegen en onze longen slibben dicht

11 maart: Rotterdam in Vervoering

05-03-2007 * Rotterdam 'in Vervoering...' Onze wegen en onze longen slibben dicht!

Zondag 11 maart - 15.00 tot 17.00 uur - politiek café Ivóór in Jazzcafé Dizzy

Kunnen we in Rotterdam nog ademhalen in 2030? Is de stad dan nog bereikbaar? Hoe staat het met het openbaar vervoer in de stad en omgeving? Rotterdam en de hele Randstad dreigen dicht te slibben. Dat geldt voor onze wegen, maar ook voor onze longen! In Zuid-Holland liggen 104 van 400 vieze straten in Nederland - 76 daarvan liggen in Rotterdam. Volgens Milieudefensie hebben mensen die langdurig vlakbij een snelweg of drukke autoweg wonen, een twee maal zo groot risico op vroegtijdig overlijden door hart- of longaandoeningen.

Ondertussen staat het openbaar vervoer onder druk. In Rotterdam wordt de RET verzelfstandigd. Wat heeft Rotterdam nog over het openbaar vervoer te zeggen? Blijven bus, tram en metro betaalbaar?

In politiek café Ivóór praten politici, activisten en specialisten over verkeer en vervoer in Rotterdam. En over de alternatieven van de milieubeweging en de SP.

Met: Bart Vermeulen, fractievoorzitter SP in Zuid-Holland Leo de Kleijn, raadslid SP in Rotterdam Henk van der Maden, voorzitter ondernemingsraad RET Milieudefensie

Ivóór wordt opgeluisterd door een optreden van dichter Joz Knoop en een optreden van een jazzformatie.