Persberichten Eemland zuid, 16.50 uur

Utrecht, 11-03-2007

Jonge inbreker aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft zaterdag 10 maart een 14-jarige inwoner van Amersfoort ingesloten op verdenking van een (poging) inbraak in een woning.

Een getuige zag dat de knaap op het Bohemenpad een ruit van een woning vernielde en hield hem aan en belde vervolgens de politie. Bij zijn aanhouding bleek dat de jongen leren handschoenen droeg en een centerpoint bij zich had.

De jongen zit voorlopig vast en is inmiddels in verzekering gesteld. Zijn ouders zijn geïnformeerd over zijn verblijf op het politiebureau. Daarnaast is de Raad van de Kinderbescherming in kennis gesteld. De recherche zet het onderzoek voort.

Fietser geslagen en gebeten

WOUDENBERG Een 43-jarige man uit Doorn is zaterdag 10 maart omstreeks 15.40 uur aangehouden in het bos ter hoogte van de Franse Put aan de Trekkerweg.

De man zou een 61-jarige mountainbiker uit Zeist hebben geslagen. Daarnaast zou de hond van de man uit Doorn de mountainbiker meerder keren in de kuiten en arm hebben gebeten. Aan de hand van de verklaringen ter plaatse bleek dat man uit Doorn de fietser had aangesproken oomdat hij vond dat hij daar niet mocht fietsen.

Gedurende het gesprek wilde de hondenbezitter de ventielen uit de band van de Zeisternaar draaien. Dat wilde de Zeistenaar voorkomen en er ontstond een vechtpartij waarbij de bril van de fietser sneuvelde. Bovendien beet de hond van de man uit Doorn, kennelijk uit bescherming van zijn baasje, de fietser in de kuiten en arm. De man uit Doorn werd aangehouden en vervoerd naar het bureau.

De fietser is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De politiemensen besloten niet tot in beslag name van de hond. De hond bleek totaal niet agressief en was ook niet opgehitst om te bijten. Na raadpleging van een boswachter bleek dat daar in het bos mocht worden gefietst. Tegen de man uit Doorn wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mannen aangehouden

AMERSFOORT Twee mannen van 26 jaar en een man van 20 jaar, allen uit Amersfoort zijn zondag 11 maart aangehouden op de Zuidsingel. Zij worden verdacht van mishandeling van een 21-jarige inwoner uit Amersfoort. Die liep letsel op aan zijn gezicht en stelde zich onder behandeling van een arts.

Het incident vond plaats in een horecagelegenheid aan de Langestraat. Daar bevond het slachtoffer zich samen met zijn vriendin. Het slachtoffer stoorde zich aan het feit dat één van de drie mannen met zijn gsm fotos maakten van zijn vriendin. Het slachtoffer vroeg hiermee te stoppen. Plotseling bemoeiden de andere twee zich er mee en kreeg het slachtoffer diverse klappen.

De drie mannen zijn vervoerd naar het bureau en ingesloten. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld. De recherche stelt een onderzoek in.

Mannen aangehouden

AMERSFOORT Een 23-jarige man uit Hoogland en een 21-jarige man uit Amersfoort zijn zaterdag 10 maart omstreeks 05.00 uur aangehouden. Zij worden verdacht van mishandeling van een 29-jarige vrouw.

Het incident vond plaats in een steegje nabij het Hof. De vrouw liep met enkele vriendinnen door het nauwe steegje en hoorden dat twee scooters hen achterop kwamen. Bij het passeren voelde de vrouw dat zij werd geraakt door een scooter. Zij maakte hierover een opmerking. Hierop stopten de scooters en de twee bestuurders kwamen verhaal halen.

De 29-jarige vrouw werd daarbij vermoedelijk door één van hen met een kettingslot tegen haar hoofd geslagen. Zij liep licht letsel op aan haar hoofd. De twee verdachten werden ingesloten. Na onderzoek en het opmaken van proces-verbaal werden de twee tegen het einde van zaterdagmiddag in vrijheid gesteld.

Verlichtingscontrole

AMERSFOORT/LEUSDEN Bij een controle zaterdag 10 maart tussen 21.30 en 22.30 uur van (brom)fietsers op de Heiligenbergweg werden 14 bestuurders bekeurd voor gebreken aan de verlichting. Volgens de politiemensen veranderde het fietspad in een voetpad. Talloze fietsers zagen tijdig dat er werd gecontroleerd en besloten te gaan lopen.

Verkeersongeval

ACHTERVELD Bij een botsing vrijdag 9 maart omstreeks 19.00 uur op de Hessenweg zijn drie personen (licht) gewond geraakt. Na controle in het ziekenhuis mochten er twee naar huis, een derde moest worden opgenomen.

De botsing ontstond toen een 22-jarige automobilist uit Veenendaal rijdend in de richting van Achterveld niet voldoende op de weg lette en in de berm terecht kwam. Kennelijk door tegensturen, raakte hij aan de linkerkant van de weg in de berm. Weer stuurde hij tegen en kwam achterstevoren op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Een 47-jarige automobilist uit Barneveld rijdende in de richting van Stoutenburg kon hem niet meer ontwijken en botste tegen hem op.

Alle drie de betrokkenen zijn met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een 46-jarige vrouw uit Barneveld die bij de 47-jarige bestuurder in de auto zat, liep rib en mogelijk longletsel op en werd opgenomen in het ziekenhuis.

De verkeerspolitie stelde een (sporen) onderzoek in en maakte overzichtfotos. De twee autos werden hierna weggesleept. De Hessenweg werd omstreeks 22.15 uur vrijgegeven voor het verkeer.

De 22-jarige Veenendaler werd na behandeling in het ziekenhuis ingesloten in het bureau voor het opnemen van een verklaring. Het rijbewijs van de Veenendaler werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.