Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 09-11 maart

TILBURG, 11 maart 2007

Politie grijpt in bij vechtpartij in woning

TILBURG: Buurtbewoners meldden zondagnacht rond 01.00 uur dat er een vechtpartij gaande zou zijn in een woning aan de Arent van s Gravesandestraat. De gearriveerde politie kon het geschreeuw op straat horen en moest de voordeur openbreken om binnen te komen. In een kamer troffen agenten twee mannen van 18 en 26 jaar die elkaar schoppend en slaand (met een stoel) te lijf gingen. De politie moest optreden om beide mannen onder controle te krijgen en aan te kunnen houden. Beiden bleken sterk onder invloed van alcohol. Een discussie met een aantal andere aanwezigen mondde uit in een vechtpartij tussen de 26-jarige bewoner en zijn 18-jarige bezoeker uit Den Haag.

Minderjarigen aangehouden na mishandeling

TILBURG: De politie heeft zondagnacht rond 03.45 uur vijf personen aangehouden nadat zij met zn vijven een 19-jarige jongeman uit Middelbeers in elkaar hadden geslagen op het Piusplein. Het gaat om drie jongens van 17, één van 15 jaar en één van 18 jaar, allen afkomstig uit Hilvarenbeek. De vijf zaten in een taxibusje om naar huis te gaan toen het slachtoffer vanaf de straat hen uitdaagde. De vijf zouden enkele weken eerder betrokken zijn geweest bij een ruzie met een vriend van het slachtoffer. Hierop kwamen de vijf het taxibusje uit en mishandelden het slachtoffer. De politie was snel ter plaatse en hield de vijf vechtersbazen aan.

Man aangehouden voor huisvredebreuk

TILBURG: De politie heeft zondagochtend rond 03.40 uur in een woning aan de van Mierisstraat een 30-jarige man aangehouden. Hij was door de bewoonster na een kort bezoek het huis uit gezet. Dit beviel hem niet waarna hij de ruit van de voordeur zou hebben ingeslagen om alsnog binnen te komen. Ook na komst van de politie bleef de man weigeren om de woning te verlaten. Hij is daarop aan gehouden voor huisvredebreuk.

Joyrider rijdt auto total loss

MOERGESTEL: Een surveillerende politieagent zag zaterdagavond rond 21.25 uur op de van Tienhovenlaan een dure sportauto, die voor hem reed, er razendsnel vandoor gaan. Kort na de bocht op de Heiligenboom trof de agent de bewuste auto aan, rokend tegen een lantaarnpaal. De jeugdige bestuurder kroop ongedeerd maar versuft achter het stuur vandaan. Het bleek een 14-jarige jongen uit Oisterwijk te zijn die, zonder toestemming van zijn ouders, de sportauto van zijn moeder had geleend om er een stukje in te gaan rijden. Hij heeft vermoedelijk de macht over het stuur verloren in de bocht waarbij hij eerst het ijzeren hek van een woonhuis omver reed voordat hij tegen de lantaarnpaal tot stilstand kwam. De auto raakte total loss. De ouders zijn zelf verantwoordelijk voor alle schade.

Hond in beslag genomen na doodbijten andere hond

TILBURG: Zaterdagmiddag rond 14.00 uur heeft een hond een kleine hond aangevallen en doodgebeten. De hond kon door de tuinpoort aan de achterkant van de Veluwestraat heenbreken en de voorbijkomende hond aanvallen. Het hondje is kort daarna aan de verwondingen overleden. De politie heeft zondagochtend samen met personeel van de dierenambulance de hond in beslag genomen om een gedragsonderzoek te laten uitvoeren. De hond zou al vaker ander honden hebben gebeten.

Twee aanhoudingen wegens belediging

TILBURG: De politie heeft zaterdagmiddag rond 16:45 uur twee Tilburgse mannen (18, 20) aangehouden in de Reitse Hoevenstraat wegens belediging. De twee reden eerder in de middag een personenauto in de Thomas van Aquinostraat en vonden het nodig om in het voorbijgaan hun hoofd uit het raam te steken en twee agenten te beledigen die daar aan het werk waren. De twee werden over gebracht naar het bureau en na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Tegen hen wordt procesverbaal opgemaakt.

Ongeluk veroorzaakt onder invloed van alcohol

MOERGESTEL: Vrijdagavond rond 23:30 uur heeft op de A58 bij Brehees in de richting van Eindhoven een verkeersongeval plaatsgevonden. Twee autos met allebei twee inzittenden kwamen met elkaar in botsing en belandden allebei in de sloot. Een 22-jarige automobilist uit Eindhoven haalde via de vluchtstrook een auto in met daarin een 46-jarige man uit Rotterdam en een 45-jarige inwoner van Helmond. De 22-jarige automobilist verloor bij die actie de macht over het stuur. Hij raakte bij het ongeval gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek de man, die niet in het bezit van een rijbewijs was, met alcohol op zijn voertuig te hebben bestuurd. Een test wees op een waarde van 650 ug/l. In het ziekenhuis werd hij aangehouden. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Lastige dronkaard aangehouden wegens rijden onder invloed

MOERGESTEL: Een 67-jarige automobilist uit Moergestel is vrijdagavond rond 23:50 uur door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man rijden op de Rootven en vermoeden meteen dat er alcohol in het spel was. De automobilist slingerde over de weg, raakte meerdere malen de berm, reed bijna tegen geparkeerde autos en vergat bijna twee bochten te nemen. Vervolgens wilde de man niet uitstappen, hield hij zijn stuur klemvast en schold de agenten de huis vol. Uiteindelijk lukte het de agenten de man uit de auto en naar het bureau te krijgen. Daar weigerde de apparatuur van de ademtest, waarna een bloedproef werd afgenomen door een arts. In afwachting van de uitslag is het rijbewijs van de man ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod van zestien uur.

Man met slagersmes aangehouden

TILBURG: De politie heeft zaterdagochtend rond 11:30 uur een 42-jarige Tilburger aangehouden die op de Spoorlaan liep met een groot slagersmes. Dit werd gezien door een getuige die meteen de politie in kennis stelde. Het mes is in beslaggenomen. Na verhoor werd de man weer op vrije voeten gesteld.

Aangehouden wegens rijden onder invloed

TILBURG: De politie heeft zaterdagochtend rond 06:00 uur op de A58 bij Blaak een 23-jarige Tilburger aangehouden die met teveel alcohol op zijn voertuig bestuurde. Een test wees op een waarde van 695 ug/l. De man bleek geen rijbewijs te hebben. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mannen aangehouden met inbrekerswerktuig

TILBURG: De politie heeft zaterdagochtend rond 01:45 uur in de Willem II straat twee Tilburgse mannen (26, 46) aangehouden die inbrekerswerktuig bij zich hadden in de auto bij zich hadden. Het ging om twee breekijzers. Het is verboden om in de nachtelijke uren dergelijk gereedschap te vervoeren. De politie heeft de breekijzers in beslag genomen. Na verhoor konden de twee weer vertrekken.

Aanhouding wegens bezit harddrugs

TILBURG: De politie heeft zaterdagochtend rond 01:30 uur een 26-jarige man uit Goes aangehouden in een horecagelegenheid aan de Heuvelring. De man bleek 29 xtc-pillen, twee gram weed en een zakmesje bij zich te hebben. Alle goederen zijn in beslag genomen. In de loop van de zaterdag werd de man verhoord en kon hij met een dagvaarding op zak weer weg.

Mishandelaars aangehouden

TILBURG: De politie heeft zaterdagochtend rond 02:30 uur op de Heuvel twee 17-jarige Tilburgse jongens aangehouden wegens mishandeling. De twee zouden een 20-jarige man uit Goirle en twee van zijn vrienden zonder duidelijke aanleiding hebben geslagen. Het slachtoffer kende de twee verdachten niet. De twee verdachten, die na verhoor op het bureau in vrijheid werden gesteld, maakten deel uit van een groep van ongeveer acht stappers. De politie onderzoekt de zaak nog.

TILBURG: De politie heeft zaterdagochtend rond 03:45 uur op het Piusplein een 19-jarige inwoner uit Goirle aangehouden die zonder enige aanleiding een 27-jarige man uit Barcelona hard in zijn gezicht sloeg. De verdachte werd na verhoor op het bureau weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding wegens belediging

TILBURG: De politie heeft zaterdagochtend rond 03:30 uur op de Heuvelring een 19-jarige man uit Goirle aangehouden wegens belediging. De verdachte vond het nodig twee bikers van de politie zonder reden uit te schelden.

Lastige wildplasser aangehouden

TILBURG: De politie heeft zaterdagochtend rond 04:15 uur in de Veemarktstraat een 21-jarige man uit Rijen aangehouden die niet voldeed aan een bevel zich te verwijderen. Politiebikers hadden de man een bekeuring gegeven wegens wildplassen, waarna de man zich agressief gedroeg. Hij trok onder andere aan de dienstfietsen en schreeuwde richting de agenten. Nadat die meerdere malen tevergeefs gevraagd hadden of de man wilde doorlopen, was het welletjes.

Auteur: Manon Erkens