Ingezonden persbericht


Landgraaf25 presenteert 'Ontwerpen aan de Ruggengraat'

Landgraaf25 presenteert, in samenwerking met het Vitruvianum, centrum voor Architectuur in de Euregio Maas-Rijn en de Gemeente Landgraaf het project: 'Ontwerpen aan de Ruggengraat'.

Van 12 t/m 16 maart 2007 maken in een workshop zes jonge en talentvolle ontwerpteams uit Nederland, België en Duitsland onder begeleiding van Wim van den Bergh (architect en professor Wohnbau, RWTH Aachen), Caspar Slijpen (landschapsarchitect) en Elmar Kleuters (architect, gk.mkBauen) ontwerpen voor drie locaties op en aan de zogeheten Ruggengraat in Landgraaf. De resultaten van de workshop worden vanaf vrijdagavond 23 maart in een expositie gepresenteerd in het Gemeentehuis in Landgraaf. Deze expositie is te bezichtigen tot en met 10 juni 2007.

Het programma van 23 maart ziet er als volgt uit:

19.30u: ontvangst in Burgerzaal
20.00u: welkom en inleiding door Paul Kuitenbrouwer, hoofd a.i. Vitruvianum 20.05u: inleiding Dirk Sijmons, juryvoorzitter (Rijksadviseur voor het Landschap, Atelier Rijksbouwmeester en landschapsarchitect, H+N+S)
20.15u: presentatie workshopresultaten en prijsuitreikingen winnende ontwerpen 21.45u: debat onder leiding van Dirk Sijmons
22.30u: afsluiting door Paul Kuitenbrouwer; opening expositie en borrel

De pers is van harte uitgenodigd alle onderdelen bij te wonen. Achtergrondinformatie vindt u op bladzijde 2 en 3 van dit document.


---