De walvis zingt in Scheveningen. Onderzoeksschip IFAW in NL


09.03.2007 / 09:56 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Ifaw

Ifaw

De walvis zingt in Scheveningen
Onderzoeksschip van het IFAW de 'Song of the Whale' in Nederland

Den Haag, 9 februari 2007 -Binnenkort zal het onderzoeksschip van het IFAW de 'Song of the Whale', de wereldwijde ambassadeur op het gebied van walvisbescherming, een bezoek brengen aan Nederland. De trots van het IFAW zal op maandag 12 maart a.s. in de haven van Scheveningen aan een breed gevarieerd publiek gepresenteerd worden: de gehele dag zullen scholieren & studenten, politici, donateurs, relaties en bekende Nederlanders aan boord rondgeleid en voorgelicht worden.

Het International Fund for Animal Welfare (IFAW) is een internationaal opererende organisatie die het zich als haar missie stelt om dieren wereldwijd te beschermen. Zo strijdt het IFAW al jaren voor het behoud van het moratorium op het commercieel doden van walvissen, en pleit zij voor wetenschappelijk onderzoek waarbij geen walvissen gedood hoeven te worden. Japan, Noorwegen en IJsland geven hier helaas geen gehoor aan en lobbyen zelfs ook voor het opheffen van het internationale verbod op de commerciele jacht.

De 'Song of the Whale' toont met haar voorlichtingsprogramma aan dat voor het uitvoeren van onderzoek naar (het gedrag van) walvissen geen walvis gedood hoeft te worden! De 'Song of the Whale' is ontworpen om onderzoek te doen naar met uitsterven bedreigde walvisachtigen en hun leefomgeving. Dit unieke schip wordt ingezet om publieksvoorlichting te geven, voor het opleiden van studenten en het begeleiden van wetenschappers. Het is een belangrijk instrument voor het wereldwijd ontwikkelen en verspreiden van niet dodelijke onderzoekstechnieken.