Nederlandse Tafeltennisbond


NK-busreizen groot succes

12-03-2007
De georganiseerde busreizen naar het Nederlands Kampioenschap op de finaledag 4 maart 2007 waren een groot succes. Vanuit Groningen, Lichtenvoorde, Rotterdam en Swifterbant zijn bussen vertrokken. Ruim 130 enthousiaste tafeltennisfans hebben een geweldige dag gehad.

In de bus vanuit Lichtenvoorde zaten 30 mensen van één vereniging: Litac. Lars Wilgenborg initiatiefnemer is hartstikke blij met het idee. "Ik vind het een geweldig idee en de mensen hebben echt genoten. Het is voor onze vereniging een uitstekende mogelijkheid onze jeugd kennis te laten maken met toptafeltennis. Dat toppers zoals Jiao, Keen en Heister zo open staan en benaderbaar zijn voor bijvoorbeeld handtekeningen is een extra stimulans om volgend jaar weer te komen."

Tafeltennisvereniging Swifterbant heeft er een waar feest van gemaakt. De bus was helemaal versierd met ballonnen en slingers. Dit allemaal ter ere van een jarig jeugdlid. Het meisje is speciaal op haar verjaardag naar de NK gekomen om Li Jiao te feliciteren met haar TOP 12 overwinning.

De bussen vanuit Rotterdam en Groningen zijn onder initiatief van de afdelingsecretaris van West en de afdelingsvoorzitter van Noord voor een groot gedeelte vol geboekt. Lars van Heerden: "Nadat ik door de organisatie ben benaderd heb ik direct mijn medewerking verleend. Ik wist van tevoren dat een mail rondsturen niet genoeg was. Ik heb veel telefoontjes gepleegd en veel mensen ook rechtstreeks benaderd. Het kost wat moeite, maar dan heb je wel wat. Volgend jaar gaan we het zeker weer regelen."

Peter Hanning verklaarde aan de organisatie dat hij zijn uiterste best ging doen om alleen al vanuit zijn vereniging TTV Argus een bus met 50 mensen te gaan regelen. "De mensen die nu in de bus zitten zijn onze ambassadeurs! Laten we onszelf niet wijs maken dat dergelijke zaken onmogelijk zijn. Wij kunnen als tafeltennissers onze sport veel groter maken"