Nauwere samenwerking D&A medical Group en Forcare

12.03.2007 / 11:34 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: D? medical group

D? medical group

Nauwere samenwerking D&A medical Group en Forcare

D&A medical group en Forcare gaan nauwer samenwerken op het gebied van procesoptimalisatie en interoperabiliteit van IT-systemen in de zorg

8)'Integrating the Healthcare Enterprise' vormt een van de scharnierpunten in de gezondheidszorg. Om zorginstellingen nog beter van dienst te kunnen zijn gaan D&A medical group en Forcare vanaf heden nog nauwer samenwerken. Hierdoor ontstaat een unieke bundeling van kennis van (zorg)processen en interoperabiliteit die vervolgens een heldere vertaling vindt naar klinische IT-systeemarchitectuur.

Het is een vast gegeven dat iedere instelling voor gezondheidszorg gebruik maakt van een grote variatie aan software en medische apparatuur. Niet alleen de variatie maar ook de complexiteit neemt toe. Daarin ligt een belangrijke oorzaak waardoor de uitwisseling van medische data, zoals patiëntengegevens, medische beelden en laboratoriumuitslagen, vaak niet optimaal verloopt. Om een optimale omstandigheid te creëren waarin gekozen oplossingen zoveel mogelijk zijn afgestemd op de zorgprocessen, is de juiste kennis en een scherpe analyse noodzakelijk. Een optimale situatie waarin zowel nieuwe als bestaande systemen sneller, beter en completer data van patiënten kunnen uitwisselen. Juist op het vlak van ziekenhuisbrede digitalisering weet D&A medical group met een scherpe analyse zorgprocessen wezenlijk te verbeteren. Met de kracht van Forcare op het gebied van interoperability tussen IT-systemen in de zorg is er voor de zorginstellingen door onze samenwerking een mogelijkheid ontstaan die aantrekkelijke perspectieven biedt.

Enkele voorbeelden van projecten waarin D&A medical group en Forcare al nauw hebben samengewerkt, zijn: het Albert Schweitzer Ziekenhuis te Dordrecht, Isala Klinieken te Zwolle en het Groene Hart Ziekenhuis te Gouda.

Tijdens de vakbeurs Zorg&ICT van 14 t/m 16 maart 2007 te Utrecht geven wij op de Forcare stand D080 (hal 3) graag nadere uitleg wat onze samenwerking voor de zorginstellingen in de praktijk kan betekenen.


Noot voor de redactie,