Gemeente Zevenaar


Week 11, 12 tot 19 maart 2007

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Klik hier voor het ophaalschema

HERINRICHTING PARKEERTERREIN KAREL VAN GELRESTRAAT

Maandag 19 maart start de herinrichting van het parkeerterrein Karel van Gelrestraat. DE werkzaamheden worden in 2 fasen uitgevoerd. Eerst wordt het huidige asfaltterrein opgebroken en worden de parkeerplaatsen aangelegd. Aansluitend begint het herstraten van het weggedeelte tussen de Ridder Anselmstraat en het voormalig jeugdgebouw de Haspelburcht. Deze werkzaamheden duren ongeveer 5 weken. Tijdens deze periode kan alleen in het eerste gedeelte van de Karel van Gelrestraat geparkeerd worden.

De tweede fase bestaat uit het herinrichten van de huidige parkeerplaatsen en het herstraten van het resterende weggedeelte. Deze fase duurt ongeveer drie weken. In deze periode zijn de nieuw aangelegde parkeerplaatsen wel te gebruiken. Deze zijn alleen te bereiken vanaf de zijde van de Ridder Anselmstraat.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij de Balie Ruimte tel. 0316-595555

VERGADERINGEN RAADSCOMMISSIES
Klik hier voor de agenda voor de openbare vergadering van de raadscommissie RUIMTE op WOENSDAG 14 MAART 2007.

Klik hier voor de agenda voor de openbare vergadering van de raadscommissie MIDDELEN op DONDERDAG 15 MAART 2007

VERGADERING WELSTANDCOMMISSIE
De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op maandag 19 maart 2007 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt ter inzage bij de Balie Ruimte.

VERGADERING CLIËNTENRAAD GEMEENTE ZEVENAAR

Op woensdag 21 maart 2007 vergadert de Cliëntenraad van de gemeente Zevenaar in het gemeentehuis. Deze vergadering is openbaar en begint om 13.30 uur.
De Cliëntenraad behartigt belangen van mensen met een uitkering of een zorgvoorziening in de gemeente Zevenaar door gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen aan het college van Burgemeester en Wethouders.

De agenda voor deze vergadering ziet er als volgt uit:

Opening.

Presentatie CWI (Arbeidsmarktbeleid/Ketenbenadering).

Mededelingen.

Vaststelling verslag van de vergadering van 31 januari 2007.

Lijst van ingekomen stukken.

Samenstelling Cliëntenraad.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Terugkoppeling werkgroepen.

Mededelingen van de gemeente.

Rondvraag.

Sluiting.

Secretariaat: Bachstraat 114, 6904 HW Zevenaar, tel. 0316 - 528392.

VERGADERING STREEKCOMMISSIE ACHTERHOEK EN LIEMERS Op donderdag 22 maart houdt de Streekcommissie Achterhoek en Liemers een openbare vergadering houdt op in het Kantoor Waterschap Rijn en IJssel, Liemersweg 2 te Doetinchem. Tijd: 9.30 tot 12.30 uur

Op de agenda staan ondermeer de volgende onderwerpen:
* Instelling streekcommissie `nieuwe stijl'
* Investeringsbudget Landelijk Gebied: Programmering voor de periode 2007-2013

* Voortgang Uitvoering Reconstructie Landelijk Gebied en voorstellen voor vervolg.

* Advisering projecten D2-programma en Meerjarenprogramma.
* Herbegrenzing Ecologische Hoofdstructuur

Agenda, verslag en agendapunten zijn ook vanaf 12 maart 2006 digitaal beschikbaar en te vinden op:
www.gelderland.nl/reconstructie/achterhoek en liemers

BERICHT VAN HET STEDENCONTACT

BIJEENKOMST VOLWASSENEN 2007 IN ZEVENAAR

Gastgezinnen kunnen zich opgeven.Lees verder

KNUTSELEN BIJ KINDERBOERDERIJ ROSORUM

EXPOSTIE LEERLINGEN DE SCHILDERSPOORT

Op donderdagmorgen 8 maart heeft wethouder Niko Wiendels in de Burgerstraat van het gemeentehuis een expositie geopend van leerlingen van de school voor speciaal onderwijs De Schilderspoort. De kinderen hebben naar aanleiding van de nieuwbouw van hun school aan Mercurion, ook zelf steigers gebouwd en kunstwerken ontworpen. Op de expositie zijn naast een maquette van de nieuwbouw ook foto's te zien van het werkelijke bouwproces.

UITSLAG VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN

Klik hier voor de volledige uitslag van de Statenverkiezingen in Zevenaar.
Op woensdag 21 maart a.s. is het weer zover en kan de jeugd (tussen 6 en 12 jaar) komen knutselen bij de kinderboerderij Rosorum. Tussen 14.00 en 16.00 uur gaat de jeugd aan de gang om paaseierenhouder te maken. Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen, dus reageer snel! Graag van tevoren aanmelden via telefoonnummer 529290. De kosten zijn EUR
1,50 per kind. Het is de bedoeling dat de ouders niet blijven tijdens de knutselmiddag, anders wordt het in de schaapskooi te vol.