Gemeente Winterswijk


Nieuw jongerencentrum in Winterswijk

12 maart 2007

Winterswijk - Als alles mee zit, start in het voorjaar van 2008 de bouw van een nieuw jongerencentrum in Winterswijk. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het uitwerken van de plannen van de bouw van een jeugdcentrum. De beoogde locatie is de huidige locatie van jongerencentrum Eucalypta aan de Jeugdkerkstraat. Een definitieve keuze voor nieuwbouw dan wel verbouw van het huidige jongerencentrum moet nog worden gemaakt.

De direct betrokkenen (SWW en gemeente) vinden de huidige locatie van het jongerencentrum Eucalypta aan de Jeugdkerkstraat een uitstekende locatie voor een nieuw of verbouwd jongerencentrum. Het ligt centraal, dichtbij het centrum en is goed bereikbaar. SWW (eigenaar grond en gebouw jongerencentrum Eucalypta) en de gemeente (financier SWW en eigenaar grond en gebouw centraal gymlokaal aan Jeugdkerkstraat) zijn in gesprek met de De Woonplaats over het bouwen van een jongerencentrum.

Gymlokaal
Hoewel nog niet bekend is hoe het nieuwe jongerencentrum eruit komt te zien is het voor betrokkenen wel duidelijk dat het centraal gymlokaal moet verdwijnen. Het nieuwe jongerencentrum moet, om sociale en veiligheidsredenen, in het zicht staan en mag niet 'weggestopt' worden tussen gebouwen. Met de huidige gebruikers wordt overleg gevoerd over de beëindiging van het gebruik en het vinden van passende alternatieve ruimte. Omwonenden worden geïnformeerd zodra er meer bekend is over de uitwerking van het definitieve plan. Tegelijk met de sloop van het centraal gymlokaal kan ook invulling worden gegeven aan de pleinfunctie die in het kader van het Masterplan op die locatie is gedacht.