Gemeente Zwolle

Handhaving hondenbeleid in Stadshagen en Kamperpoort


Datum uitgave: 07-03-2007
Het team milieuhandhaving controleert vanaf 12 maart 2007 of hondenbezitters in Stadshagen en de Kamperpoort zich houden aan de regels voor het uitlaten van hun hond. Afgelopen week hebben stadswachten al waarschuwingen uitgedeeld aan de mensen die zich niet aan de regels houden. Regels

Binnen de gemeente Zwolle gelden de volgende regels:
· Binnen de bebouwde kom geldt een aanlijnplicht; alleen op de hondenlosloopterreinen mogen honden loslopen.
· Binnen de bebouwde kom geldt een opruimplicht; hondenbezitters moeten zelf de poep van hun hond opruimen. Uitzondering hierop zijn: hondenlosloopterreinen en groenstroken met bosschages. Hier hoeft u dus de hondenpoep niet op te ruimen.
· Binnen en buiten de bebouwde kom zijn kinderspeelplaatsen (zoals speelweides en zandbakken) verboden gebied voor honden.
· Ook de voetgangerszones in de binnenstad en in de winkelcentra zijn verboden gebied voor honden. Deze regel geldt niet voor bewoners van deze gebieden. Zij kunnen hier met hun hond aangelijnd lopen, maar moeten er wel voor zorgen dat hondenpoep opgeruimd wordt. Ook geldt de regel niet voor de eigenaar of houder van een hond met een (blinden)geleide taak of een opsporingstaak.
· Voetgangersgebieden voor musea, schouwburgen en bioscopen zijn ook verboden gebied voor honden.

Controle
Op de naleving van deze regels controleert de afdeling Toezicht & Handhaving van de gemeente. Bij constatering van overtredingen wordt een proces-verbaal opgemaakt, met een boete van ¤ 30,00.

Meer informatie
In de hondenkaart vindt u een overzicht van alle hondenlosloopterreinen en hondenhaltes in Zwolle. De kaart is gratis af te halen bij het gemeentelijke Informatiecentrum (in het Stadhuis) en bij de wijkservicepunten.

Bron: afdeling Communicatie