Politie Midden- en West Brabant

Brand Lourdeskerk onder controle

TILBURG, 12 maart 2007

De brand in de Lourdeskerk is onder controle. De brandweer verwacht nog een deel van de ochtend bezig te zijn met het nablussen. Met de inzet van 34 brandweer mensen kon de brandweer voorkomen dat het vuur oversloeg naar een aangrenzend pand, een oude basisschool die wordt bewoond. De kerk zelf moet als verloren worden beschouwd. De vroege ochtendspits over Ringbaan-Oost heeft verder geen hinder ondervonden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De brand brak maandagochtend rond 04.30 uur uit. Er werd in korte tijd opgeschaald tot zeer grote brand omdat er gevaar bestond dat de brand zou overslaan. De uitslaande vlammen kwamen tot wel 30 tot 40 meter hoog en zorgden voor veel rookontwikkeling op de Ringbaan-Oost. Uit metingen is gebleken dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.

De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse: vier brandweer eenheden, vier tankautospuiten, twee hoogwerkers, één
verbindingscommandowagen en een grootwatertransport. Ook werd bluswater uit het kanaal gehaald, hierdoor waren sommige gedeelten van de buurt afgezet. De buurtbewoners zijn geïnformeerd door de brandweer. Verwacht wordt dat de bluswerkzaamheden nog enkele uren zullen duren. De anti-kraakbewoners van het aangrenzende pand kunnen vandaag nog niet terug naar hun woning.
Een nabij gelegen basisschool krijgt het advies om de school vandaag door te luchten en niet in gebruik te nemen.

Auteur: Manon Erkens