Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Buurtlink.nl passeert 100.000ste unieke bezoekers
Ieder postcode gebied actief in Nederland

's-Graveland - 12 maart 2007 - Buurtlink.nl is sinds september 2006 online en heeft binnen vijf maanden de positie van best bezochte nationale buurtwebsite verworven. In februari werd de grens van 100.000 unieke bezoekers per maand gepasseerd. Op Buurtlink.nl kunnen buurtbewoners met elkaar in contact komen om allerlei zaken te bespreken en om elkaar te informeren.

Buurtlink.nl is met meer dan 100,000 unieke bezoekers per maand, 6000 leden en 4000 met content gevulde postcodes, de best bezochte buurtwebsite van Nederland. Inmiddels worden in 91% van de gemeenten berichten, foto's en reacties geplaatst door buurtbewoners. In de maand februari werden ruim 700.00 pageviews gemeten.

Wat is Buurtlink.nl?
Buurtlink.nl is je buurt op internet. Na het intoetsen van de postcode krijgt de bezoeker allerlei informatie over zijn buurt. Op deze website kan iedere buurtbewoner lezen - én schrijven - wat er in de buurt gaande is. Buurtlink.nl biedt een platform voor burgerjournalistiek. Het laatste nieuws in de buurt, berichten en reacties van medebewoners, tweede-handsspullen in de buurt, veiligheid (politieberichten) en buurtactiviteiten zijn voorbeelden van onderwerpen die er te vinden zijn.

Buurtlink.nl is een activiteit van Stichting Buurtlink. Stichting Buurtlink is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk en heeft als doel om de sociale cohesie in de samenleving te bevorderen door middel van een website. Stichting Buurtlink is vaste beneficiënt van de Nationale Postcode Loterij. Stichting Buurtlink is gevestigd in 's-Graveland en heeft acht werknemers.

Noot voor de redactie,