Ingezonden persbericht


Persbericht

Milieubewuste bedrijven kunnen CO2 uitstoot volledig compenseren

Etopia klimaatbewust dus CO2 neutraal

Haarlem, 12 maart 2007 --- Als eerste Multimediabedrijf in Nederland compenseert Etopia haar CO2 uitstoot met een volledig dekkende contributie aan het Carbonfund. Dit betekent dat Etopia CO2 vrij werkt. In de Verenigde Staten gaf het computerbedrijf Dell eerder al het goede voorbeeld. Het Carbonfund richt zich direct op het verminderen van CO2 uitstoot door wereldwijd quota van bedrijven op te kopen.

Het klimaat is hot. Wereldwijde ontkenning heeft - mede dankzij 'An Inconvenient Truth' van Al Gore - plaatsgemaakt voor wereldwijd meer bewustwording. Sinds het begin van de Industriële Revolutie is de belangrijkste bron van de klimaatverandering, de uitstoot van CO2, met 40 procent toegenomen. Het slechte nieuws is dat de CO2 uitstoot van één auto direct effect heeft op het totale klimaatprobleem. Met andere woorden: CO2 uitstoot heeft geen lokaal, maar een wereldwijd effect. Het goede nieuws is: een bijdrage aan dit probleem heeft evenzeer een effect op wereldschaal.

Etopia is zich bewust van het klimaatprobleem en de eigen bijdrage daaraan. En zocht naar de meest directe manier om iets te doen. Het Carbonfund - een Amerikaanse nonprofit organisatie - biedt particulieren en bedrijven die mogelijkheid. Het fonds investeert in nieuwe energie, in kennisvermeerdering ten aanzien van het klimaatprobleem én koopt wereldwijd CO2 quota op. Bedrijven die minder CO2 uitstoten dan hen wettelijk is toegestaan verkopen hun 'overschot' aan bedrijven die te veel uitstoten. Doordat het Carbonfund het van de markt haalt, kunnen bedrijven niet meer 'bijkopen'. Zo levert de bijdrage van Etopia direct een vermindering van de uitstoot op.

In de Verenigde Staten compenseert het computerbedrijf Dell eveneens de CO2 uitstoot via het Carbonfund. In Nederland is Etopia het eerste bureau dat C02 neutraal is. Dat betekent dat je exact zoveel compenseert als je uitstoot. Naast deze directe compensatie via het Carbunfund beperkt Etopia de uitstoot door op zoveel mogelijk manieren energie te besparen. Teleconferencing is hierin een belangrijk hulpmiddel.


---

Voor nadere informatie

Itzard Schouten

T 023 528 34 85

E itzard@etopia.nl