Dertienjarige scholier ontwikkelt online cijferlijst voor medescholier


DEN HAAG, 20070312 -- Een dertienjarige scholier van het City+ College in Den Haag heeft een site gepubliceerd ( http://JouwCijferlijst.nl ) waarin alle scholieren online hun cijferlijst kunnen bijhouden. In deze kostenloze dienst vermeldt de gebruiker zijn cijfer en de weging ervan. Hiermee wordt het rapportcijfer uitgerekend en het eindcijfer bepaald.

De scholier kwam met het idee nadat hij concludeerde dat vele scholieren op andere eindcijfers kwamen dan de leraren. Dit kwam wegens verlies van toetsresultaten en fouten tijdens de berekeningen. Hierbij heeft de scholier een website gepubliceerd waarin toetsresultaten goed bewaard worden. Ook berekent de site zelf het gemiddelde- en eindcijfer.

De gebruiker van de website (JouwCijferlijst.nl) heeft de mogelijkheid om vakken toe te voegen en te verwijderen. Ook vermeldt hij de weging van elk toets. In middelbare scholen hebben vele toetsen andere wegingen, daardoor komt deze functie goed van pas. Overigens is het een trots om een dertienjarige te zien die dit initiatief gratis toont.





Ingezonden persbericht