PvdA Rotterdam


"Welkom in Rotterdam Bao Li"

Ma 12 Mrt 2007 - Redactie

Peter van Heemst op pad met nieuwe Rotterdammers

Peter van Heemst doet mee aan Mixen aan de Maas. Een initiatief waarbij oude Rotterdammers gedurende een paar maanden aan nieuwe Rotterdammers zijn gekoppeld en als duo de stad intrekken. Peter: "Ik had al veel van dit project gehoord en nu is er eindelijk wat tijd vrij in m'n agenda om op deze manier een kleine bijdrage te leveren aan het inburgeren van nieuwe stadsgenoten".

Op zaterdag 17 februari was het zo ver. 24 mensen zaten bij elkaar om te kijken welke duo's zouden worden gevormd. Peter: "Dat zat leuk in elkaar. Via een serie korte gesprekjes gingen we over en weer na met wie het goed klikte en op basis daarvan werden de oude en nioeuwe Rotterdammers aan elkaar gekoppeld."Het was een bijzondere sessie van Mixen aan de Maas, want Van Heemst was niet de enige politicus. Ook de PvdA ers Harlow Brammerloo (voorzitter van deelgemeente Noord) en Dagmar Oudshoorn (voorzitter deelgemeente Feijenoord) deden mee. De SP was vertegenwoordigd met Theo Cornelissen.

Peter van Heemst heeft een koppel gevormd met Bao Li. Ze is afkomstig uit Xiang, China en woont al wat langer in Rotterdam. Maar ze durft nu pas aan Mixen aan de Maas mee te doen omdat het een tijd heeft geduurd voor ze redelijk goed Nederlands sprak. "Het bijzondere aan haar is dat ze ze rechtsstreeks bij Mixen aan de Maas heeft aangemeld. Veel andere deelnemers komen er binnen via de taal- of inburgeringscursussen. "

De eerste afspraak was op het Stadhuis. Peter wilde haar graag laten zien waar hij werkt en wat daar allemaal gebeurt. " Bao Li wilde ook wat van haar achtergrond laten zien. Ze had een prachtig fotoboek bij zich met alle bezienswaardigheden uit Xiang, een miljoenenstad die vooral beroemd is door het terracotta leger."

Een van de bodes van het stadhuis vertelt over de geschiedenis van het stadhuis.

Hier zit Bao Li op de stoel van de burgemeester.

"Het was een leuke middag. En we hebben directeen nieuwe afspraak gemaakt. De volgende keer gaan we eerst een hapje eten. Chinese streekgerechten natuurlijk, want Bao Li kent een super goed restaurant en ze is trots op de Chinese keuken. Daarna gaan we naar het Maritiem Museum en ik zal haar natuurlijk ook de plekken in Rotterdam laten zien waar ik trots op ben. "

Meer informatie over het project Mixen aan de Maas van Welkom in Rotterdam is te vinden op hun website. Klik hier.

PvdA Rotterdam © 2005 - Disclaimer - Powered by SWIS Webbeheer