Gemeente Zwolle

Inloopavond dijkverlegging en uiterwaardvergraving


Datum uitgave: 07-03-2007
Het klimaat verandert. Nederland krijgt binnen enkele jaren te maken met meer regen- en rivierwater. Overal in Nederland worden daarom plannen gemaakt om meer water op te kunnen vangen. Hierdoor kunnen we immers veilig blijven wonen in ons laagliggende land. Ook in Zwolle zijn de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle hard aan het werk om voorbereid te zijn op meer water. Graag informeren provincie en gemeente u over de plannen voor een dijkverlegging in Westenholte en een uiterwaardvergraving in Scheller en Oldeneler Buitenwaarden.

Daarom is er een inloopavond georganiseerd. U kunt tijdens deze avond onder meer de kaarten bekijken waarop de voorkeursplannen zijn uitgewerkt. Ook kunt u vragen stellen aan diverse deskundigen van provincie en gemeente.

Datum: dinsdag 13 maart 2007 van 18:30 tot 21:00 uur Locatie: restaurant Het Engelse Werk

U bent van harte welkom!

Stand van zaken
De plannen in Zwolle richten zich met name op de gebieden die direct aan de IJssel liggen. Het gaat hierbij om de dijkverlegging in Westenholte en om de uiterwaardvergraving in het gebied Scheller en Oldeneler Buitenwaarden. Gemeente, provincie en ook bewoners zijn al geruime tijd bezig met het onderzoeken van de verschillende mogelijkheden voor deze gebieden. Inmiddels ligt er een plan dat de voorkeur heeft van deskundigen en bewoners: het zogeheten voorkeursalternatief.

De bestuurders van provincie, de gemeente en Waterschap Groot Salland bespreken nu het voorkeursalternatief. Als zij de plannen goedkeuren, gaat het door naar het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Naar verwachting gaat rond 2010 de eerste schop de grond in.

Voor meer informatie kunt u kijken op: www.ruimtevoordeijssel.zwolle.nl en op www.ruimtevoordeijssel.nl

Bron: afdeling Communicatie

Datum van 07-03-2007 tot 20-03-2007