Ingezonden persbericht


Laren, 12 maart 2007

Morgen exclusief op Tien:

Machiel Kuijt over zijn Thaise nachtmerrie

Machiel Kuijt doet morgenavond - dinsdag 13 maart - exclusief zijn verhaal op Tien. Tijdens een ingelaste uitzending geeft hij om 20.30 uur een uitgebreid interview aan Frits Barend. Machiel Kuijt (39) kwam afgelopen vrijdag terug in Nederland nadat hij bijna tien jaar in een Thaise gevangenis zat wegens vermeende betrokkenheid bij heroïnehandel.

In een exclusief vraaggesprek met Frits Barend - die de afgelopen jaren in zijn programma met Henk van Dorp veel aandacht aan de zaak besteedde - vertelt de Amsterdamse marktkoopman zijn hele verhaal. Over zijn arrestatie in 1997, zijn verblijf in de Thaise gevangenis en zijn terugkomst naar Nederland en de hereniging met zijn moeder en kinderen. En over de grote vraag: schuldig of onschuldig?

Ook is zijn moeder Pita te gast die altijd is blijven strijden voor zijn vrijlating. Andere gasten zijn Gert-Jan Knoops (advocaat Machiel Kuijt) en Telegraaf verslaggever Charles Sanders.

Kijkers met vragen aan Machiel Kuijt kunnen deze mailen naar Frits Barend, die enkele daarvan aan hem zal stellen in de uitzending. Vragen aan Machiel kunnen worden opgestuurd via www.tien.tv.

Tien Extra: Interview Machiel Kuijt, dinsdag 13 maart om 20.30 uur op Tien