Gemeente Geldrop-Mierlo


Belastingen

ACTIEF PLUS PROJECT IN DE GEMEENTE

De gemeente organiseert, in samenwerking met de GGD, de Open Universiteit Nederland en de Universiteit Maastricht, het Actief Plus project. Het project doet onderzoek naar het beweeggedrag van volwassenen van 50 jaar en ouder en geeft deze mensen een persoonlijk beweegadvies. De adviezen zijn persoonlijk en wetenschappelijk onderbouwd.

Bent u 50 jaar of ouder, dan is dit project voor u bedoeld. Wat vindt u van bewegen en wat is uw motivatie om wel of juist niet te bewegen? In het project zijn wij erg benieuwd naar uw antwoorden op deze vragen. Uw antwoorden en uw deelname aan deze studie zijn dus erg belangrijk. Naast de vragen die wij stellen, bieden wij u ook wat! Het Actief Plus project geeft u namelijk een uitgebreid persoonlijk beweegadvies. U krijgt drie keer een brief met persoonlijke adviezen over hoeveel u beweegt en hoeveel u zou moeten bewegen. Ook krijgt u persoonlijke tips over hoe u meer kunt bewegen of over hoe u dit kunt volhouden. De adviezen zijn wetenschappelijk onderbouwd en worden voor u persoonlijk geselecteerd op basis van uw antwoorden op de vragenlijst. Al binnen twee weken na het invullen van de vragenlijst ontvangt u de eerste brief met persoonlijk beweegadvies. Deelname aan het project is geheel vrijblijvend en gratis.

Het project richt zich op alle volwassenen van 50 jaar en ouder. Dus ook als u niet veel beweegt, niet van plan bent om meer te bewegen, of juist wel veel beweegt! U moet wel bereid zijn om vier vragenlijsten verspreid over een jaar in te vullen.

Een groot aantal 50-plussers in onze gemeente ontvangt een brief en vragenlijst. Zij kunnen dus deelnemen aan het onderzoek. Als u geen brief met vragenlijst heeft ontvangen, maar wel wil meedoen, kunt u contact opnemen met Maartje van Stralen, onderzoeker van het Actief Plus project. Zij is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer (045) 576 21 64. Mailen kan ook: Maartje.vanStralen@ou.nl