Gemeente Bronckhorst

Woningbouw in Bronckhorst op schema

De gemeente Bronckhorst vindt een goede woonomgeving voor haar inwoners belangrijk. André Baars, portefeuillehouder woningbouw: "Hierbij hoort ook het scheppen van mogelijkheden voor nieuwbouw."

Nieuwbouw kan echter niet onbeperkt plaatsvinden. De rijksoverheid en de provincies hebben daarin een belangrijke stem. De provincie maakt afspraken met de regio, in het geval van Bronckhorst de regio Achterhoek, over aantallen en locaties per gemeente. De provincie eist dat regionaal tenminste 30% van de te bouwen woningen op inbreidingslocaties (binnen bestaand stedelijk gebied) gebouwd worden. Binnen die aantallen hebben woningen voor kwetsbare doelgroepen zoals 'starters' en 'ouderen' speciale aandacht. Dit staat allemaal in het Kwalitatief Woningbouwprogramma 2005-2014. Volgens dit programma moeten in de gemeente Bronckhorst in die periode ca. 1100 woningen worden gebouwd.

Wethouder Baars: "En Bronckhorst is hiermee al aardig op weg! Vanaf januari 2005 zijn al zo'n 400 woningen gerealiseerd, in aanbouw dan wel vergund in Bronckhorst. Voor ca. 500 woningen zijn er al voorbereidingen in een vergevorderd stadium gaande."

Buitengebied
Nieuwe woningen in het kader van het beleid voor herinvulling van vrijkomende (agrarische) bebouwing in het buitengebied zijn hierin nog niet meegeteld. Het programma gaat voor de periode tot 2010 uit van in totaal 125 woningen in het buitengebied.

Hengelo Gld., 13 maart 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --