Zadkine en Vestia zetten jongeren aan het werk

13.03.2007 / 18:10 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vestia groep

Vestia groep

http://www.vestia.nl/

Regionaal opleidingencentrum Zadkine en woningcorporatie Vestia ondertekenen op vrijdag 16 maart een samenwerkingsovereenkomst tijdens de Skills Masters in Ahoy, Rotterdam. De samenwerking heeft tot doel om (v)mbo-leerlingen meer kansen te bieden op een goede toekomst door hen in staat te stellen in de praktijk te leren en te werken.

De inzet
Henri Vlodrop, voorzitter van het College van Bestuur van Zadkine, en directeur/bestuurder Erik Staal van Vestia zullen de overeenkomst ondertekenen. Een overeenkomst waarin Vestia en Zadkine afspreken om in 2007 samen minimaal vier projecten te realiseren. Tot 2012 worden jaarlijks minimaal twee nieuwe projecten gestart. Ieder jaar gaan er minimaal 150 deelnemers van Zadkine in één van de projecten in het kader van de samenwerking aan de slag. Een aantal mogelijke voorbeeldprojecten zijn: Deelnemers van Zadkine knappen gedurende vijf jaar, maandelijks één woning van Vestia op, om deze opnieuw voor de verhuur geschikt te maken. Vestia en Zadkine zetten samen een klusbedrijf op voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden in woningen van Vestia en andere opdrachtgevers. Vestia garandeert gedurende enkele jaren voldoende omzet voor een gezonde start. Vestia stelt stageplaatsen voor mbo-leerlingen van Zadkine beschikbaar in Vestia-vestigingen en Vestia stimuleert het beschikbaar stellen van stageplaatsen door bedrijven die in opdracht van Vestia werkzaamheden uitvoeren. Deelnemers kunnen opgeleid worden voor het uitvoeren van en assisteren bij bouwdeelinventarisaties van Vestia woningen.
Deelnemers van Zap Education van Zadkine gaan als het Vestia Veiligheidsteam aan de slag.

Feestelijke ondertekening
De heren Vlodrop en Staal zetten om 15.45 uur hun handtekening op een reuze-overeenkomst in de stand van Zadkine, standnummer 606 in Ahoy.
Voorafgaand aan de ondertekening vindt er een rap plaats door een echte MC die ingaat op de samenwerking tussen Zadkine en Vestia. Na de ondertekening is er voor het aanwezige publiek een grote taart. De taart bestaat uit meerdere lagen en is gemaakt door de banketbakkersopleiding van Zadkine.

Wie zijn Vestia en Zadkine?
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concernmodel. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het concern, waar in totaal 900 mensen werken. Speciale aandacht is er naast de huisvesting van jongeren, voor projecten die hun kansen in de samenleving vergroten. Dit uit zich o.a. in de website www.jongeren.vestia.nl en in de samenwerking met het HipHopHuis en Musicon.

Zadkine is een regionaal opleidingencentrum voor beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Zadkine stimuleert de persoonlijke ontplooiing, het functioneren in een multiculturele samenleving en streeft naar een blijvende relatie met de deelnemers in het kader van een leven lang leren. Het instituut telt ruim 30.000 deelnemers en bijna 2000 medewerkers, verspreid over tientallen locaties in de regio Rotterdam en daarbuiten. De opleidingen zijn bestemd voor deelnemers die hun eerste kans op de arbeidsmarkt nog moeten krijgen en voor hen die om uiteenlopende redenen een tweede kans op de arbeidsmarkt willen.

Noot aan de redactie
Heeft u vragen over dit persbericht of wilt u graag bij de ondertekening aanwezig zijn? Neemt u dan contact op met:
Zadkine: Henrike Knippenberg,(06) 29 73 19 56, www.zadkine.nl Vestia: Peter van Hemmen, (06) 55 76 51 08, www.vestia.nl, www.jongeren.vestia.nl Kijk voor meer informatie over Skills Masters op: www.skillsmasters.nl