Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 13 maart

Fryslân, 13-03-2007 * Politieberichten van maandag 12 maart 07.00 uur t/m dinsdag 13 maart 07.00 uur.

Noardburgum: politie zoekt getuigen van aanrijding
De politie zoekt getuigen van een aanrijding. Vrijdagavond 9 maart heeft vermoedelijk een donkerrode personenauto op een parkeerterrein aan de Veldmansweg een lantaarnpaal omver gereden. De politie komt graag in contact met de bestuurder van de auto of met getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 - 8844.

Drachten: inbraak in instelling
De politie onderzoekt een inbraak in een instelling aan de Tramlaan. Tussen vrijdagmiddag en maandagochtend kwam men het pand binnen na het forceren van een ruit. Uit het pand werd een computer weggenomen. Namens de instelling deed een 61-jarige inwoner van Drachten aangifte.

Drachten: politie houdt man op heterdaad aan voor diefstal fietstassen De politie heeft maandagmiddag op het Raadhuisplein een 38-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van diefstal van fietstassen. Een agent zag dat de verdachte een stel fietstassen wegnam van een gestalde fiets die stond bij een fietsenstalling. De Drachtster probeerde er nog vandoor te gaan, maar met gepast geweld kon hij worden aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De fiets van de verdachte bleek na onderzoek in 2001 in Burgum te zijn gestolen. De politie probeert de rechtmatige eigenaar te achterhalen.

Hemelum: fietsster gewond na aanrijding
De politie heeft maandagmiddag op de Nijbourren een aanrijding afgehandeld, waarbij een 74-jarige fietsster uit Koudum gewond raakte. Een 83-jarige automobilist uit Harlingen had de afslag richting Rijs gemist en reed achteruit. Hierbij zag hij de fietsster over het hoofd en een aanrijding was het gevolgd. De vrouw kwam ten val en werd met letsel aan het gezicht per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

De Hoeve: snelheidscontrole
De politie heeft maandagmiddag van 16.30 uur tot 17.50 uur op de Vinkegavaartweg een snelheidscontrole met een lasergun gehouden. Deze 60-kilometerweg heeft veel bochten en wordt tussen genoemde tijdstippen ook druk befietst. Tijdens de controle werden vijf automobilisten bekeurd omdat ze zich niet aan de toegestane snelheid hielden. De hoogst gemeten snelheid deze middag was 109 kilometer per uur. Tijdens de snelheidscontrole werd ook één keer een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Bolsward: brand in woning
De politie heeft maandagavond de brandweer van Bolsward geassisteerd bij een brand in een woning aan De Dammen. Door vermoedelijk kortsluiting in een wasmachine of droger ontstond er brand op de bovenverdieping. De brandweer kon niet voorkomen dat de woning veel rook- en waterschade opliep. Bij de brand deed zich geen persoonlijk letsel voor.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Harlingerstraatweg. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de woning werden onder andere portemonnee met bankbescheiden, een geldbedrag van enkele tientallen euro's en een mobiele telefoon weggenomen. De 33-jarige bewoonster deed aangifte.

Leeuwarden: politie houdt man aan voor vernieling auto
De politie heeft dinsdagochtend vroeg in de Grote Hoogstraat een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling van een auto. Een getuige zag dat de Leeuwarder vernielingen pleegde aan een auto en waarschuwde de politie. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij voor nader onderzoek ingesloten.