Gemeente Zwolle

Sporthuldigingen Gemeente Zwolle

Sporters die een bijzondere prestatie hebben geleverd worden sinds 1988 door de Wethouder van Sport uitgenodigd voor een huldiging. Tijdens deze bijeenkomst zetten de toppers hun handtekening in het Gouden Sport Boek van Zwolle. Op 14 maart 2007 worden opnieuw sporters gehuldigd.

Eerste handtekeningen

De eerste sporter die in 1988 zijn handtekening in het Gouden Sport Boek zette was Wim Peters. Hij vestigde in 1924 het record Hink Stap Sprong op 14.20 meter. Zijn record hield 39 jaar stand. Peters haalde 16 keer de Nederlandse titel Hink stap sprong. Ook Ellen Melisie en Laurien Vermulst zetten hun handtekening in 1988 in het Gouden Sport Boek van Zwolle. Zij werden wereldkampioen in de lichte Dubbel twee op de roeibaan in Milaan. Na Peters en Melisie zetten honderden sporters hun handtekening in Zwolle.

Jongste/nieuwste handtekeningen
Rene Poppe en Seun Latukolan werden door wethouder Cnossen gehuldigd in december 2006. Poppe werd Europees kampioen op de triathlon. Latukolan won in 2006 de bronzen medaille tijdens het WK dansen in Bremen. Erben Wennemars tekende het Gouden Sport Boek in 2005 voor zijn schaatsprestaties in het seizoen 2004-2005.

Aanmelden sporters
Sporters die op Nederlands niveau een eerste plaats of op Europees of wereldniveau een podiumplaats hebben behaald kunnen zich aanmelden voor de sporthuldiging van Zwolle. Ook als u personen kent die een bijzondere prestatie geleverd hebben, kunt u deze bij de gemeente Zwolle aanmelden. U kunt hiervoor een mail sturen aan de beleidsadviseur sport van de eenheid Ontwikkeling, mail b.jeensma@zwolle.nl

Bron: afdeling Communicatie

Datum van 07-02-2007 tot 20-02-2007