Amsterdam RAI

AMSTERDAM RAI IN TEKEN VAN HRM

Op woensdag 14 en donderdag 15 maart 2007 wordt in Amsterdam RAI het nieuwe vakevenement HRM Live! gehouden. Tijdens dit evenement staat het vinden, vasthouden en vitaal houden van personeel centraal. HRM Live! biedt een uitgebreid inhoudelijk programma dat bol staat van debatten en sessies en andere dynamische activiteiten op het gebied van In- en Uitstroom, Opleiding, Ontwikkeling & Advies, Automatisering en Vitaliteit & Arbo. De organisatie is in handen van Amsterdam RAI en Kluwer.

HRM Live! wordt op woensdag 14 maart om 10.30 uur op spectaculaire wijze geopend door Arnold Vanderlyde. Drievoudig Europees Kampioen Boksen en drievoudig Olympisch bronzen medaillewinnaar Arnold Vanderlyde heeft met succes de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Vanderlyde gaat tijdens de opening in op coaching en teamgeest.

Gezond werken

HRM Live! kent onder meer het Podium HRM Live! waar interactieve sessies per beurssegment worden gehouden. Tijdens de sessies wordt ingegaan op de laatste trends en actualiteiten op het gebied van 'gezond' werken, trainen in de 21e eeuw, de rol van strategisch HR en over levensfase bewust personeelsbeleid.

Verzuimmanagement nieuwe stijl

Tijdens exclusieve masterclasses komen diverse vraagstukken aan de orde én worden mogelijke oplossingen geboden voor de problematiek waar de HR-professional de komende jaren mee te maken krijgt, zoals de rol van HRM bij het zichtbaar en meetbaar maken van prestaties in organisaties, werkleerprojecten, verzuimmanagement nieuwe stijl en vermoeidheid bij werknemers.

Voetbalcoaches

Op de beursvloer van HRM Live! laten voetbalcoaches Aad de Mos (woensdag 14 maart, 14.30 uur) en Ron Jans (donderdag 15 maart, 13.30 uur) aan bezoekers zien hoe zij het maximale uit hun mensen halen.

Ronald Plasterk opent congres 'Captains of HRM'

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk, geeft acte de présence tijdens HRM Live! in Amsterdam RAI, dat plaatsvindt op 14 en 15 maart a.s. Plasterk opent op 15 maart het congres 'Captains of HRM'. Met HR-professionals wordt gediscussieerd over een aantal hot items, zoals de positie van Nederland t.o.v. de overige EU-landen. De tafelgastheren bestaan onder meer uit HR-directeuren van Corus, ABN Amro, KPN en NS. Van 08.00 tot 10.30 uur vindt er een debat plaats over het onderwerp 'Vergroten van Participatie' en de 'War for Talent'. Om voeding te geven aan de discussie en uitwisseling van kennis en visie geven de volgende gastsprekers acte de présence: Loek Hermans, voorzitter MKB Nederland, Lousewies van der Laan, voormalig fractievoorzitter van de Tweede Kamerfractie van D66 en van de fractie in het Europees Parlement, Carmen Breeveld, directeur Team Care en voorzitter Women on Board, Ab van der Touw, directeur Divisie Infrastructure Siemens Nederland en Voorzitter Diversiteit van het Ambassadeursnetwerk Nederland en Hein Knaapen, Directeur HRM KPN Nederland.

Vitaliteitstest

Tijdens HRM Live! faciliteert Unilever het Food & Health plein. Op dit plein krijgen bezoekers onder het genot van een gezonde lunch antwoord op de vraag waarom verantwoorde voeding een speerpunt dient te zijn in het moderne HRM-beleid. Unilever presenteert daarnaast op de beursvloer een activatiepunt, waar de vitaliteit van HR-professionals wordt getest. Er wordt eerst gefietst, waarna bloeddruk, cholesterol en gewicht worden gemeten. Deelnemers kunnen na de vitaliteitstest genieten van een massage.

Drijfveren

Ter bevordering van relatienetwerken introduceert HRM Live! de 'Passie Experience' in de Lounge Area van het vakevenement. Ook worden hier in dit kader workshops bodypercussie en zang gegeven. Tijdens de 'Passie Experience' zullen HR-professionals aan de hand van cabaretier Tom de Ket een aantal gerichte vragen over drijfveren, passie in het leven en werk beantwoorden. Vervolgens gaat men op zoek naar deelnemers die hun passie delen. De workshops bodypercussie en zang laten de beursbezoekers kennis maken met de Afrikaanse teamspirit via professionele artiesten/coaches. Deelnemers ervaren de dynamiek, de ritmiek, het plezier en de harmonie van Afrika.

Uitreiking GIDS-prijs 2007

Op donderdag 15 maart wordt ook de GIDS-prijs 2007: het beste boek voor de HR-manager uitgereikt. Voor de belangrijkste boekenprijs op het gebied van HRM, worden zes boeken genomineerd. De zes auteurs zijn op de beursvloer aanwezig.

Meer informatie over HRM Live! (incl. noviteiten en exposantenlijst) is te vinden op www.hrmlive.nl.

Accreditatie

Tijdens HRM Live! is de perskamer bij Hal 11 (Hollandhal) geopend. Accreditatie vindt plaats in deze perskamer. Op vertoon van uw perslegitimatie ontvangt u een persbadge, een catalogus en, indien nodig, een uitrijkaart. Met de persbadge kunt u de het evenement bezoeken.

Openingstijden perskamer
Op 14 en 15 maart 2007 is de perskamer geopend van één uur voor de openingstijd tot ca. een half uur na sluitingstijd van de beurs. De openingstijden van HRM Live! zijn dagelijks van 10.00-17.00 uur.

Meer informatie

Voor al uw vragen met betrekking tot HRM Live! 2007 kunt u terecht bij de afdeling Press & PR, Pim van Houten of Josine Crolla, tel. 020 - 5491212, fax 020 - 6445059, e-mail: p.v.houten@rai.nl.