Partij van de Arbeid

Gratis bus en tram voor ouderen

14-03-2007 11:40

PvdA Tweede-Kamerlid Lia Roefs wil dat vanaf volgend jaar alle ouderen gratis kunnen reizen met tram, bus en metro en dat minister Eurlings daar nog dit jaar geld voor vrijmaakt. Roefs: Dit voorstel sluit goed aan bij de tekst uit het regeerakkoord, waarin staat dat er meer ruimte moet komen voor gratis ov voor specifieke doelgroepen.

De Tweede Kamer heeft vandaag een kennismakingsoverleg met minister Eurlings. Roefs zal er in dit overleg namens de PvA op aandringen dat de minister toezegt nog dit jaar 40 miljoen euro vrij te maken voor gratis openbaar vervoer: Dan hoeven 65-plussers al vanaf 1 januari in de daluren niet meer voor het openbaar vervoer te betalen.

Roefs vervolgt: De PvdA hecht grote waarde aan goed en betaalbaar openbaar vervoer. Omdat ouderen vaak erg afhankelijk zijn van het openbaar vervoer om bijvoorbeeld vrienden of familie te kunnen bezoeken, is het belangrijk dat zij gratis kunnen reizen.

Naast ouderen zijn er andere groepen waarvoor Roefs graag gratis openbaar wil. Als het aan het PvdA-kamerlid ligt, komt er in de kabinetsperiode ieder jaar op 1 januari een groep bij. Roefs: Ook openbaar vervoer voor mbo-scholieren moet snel gratis worden, het liefst al in 2009. Daarna komen wat mij betreft gehandicapten en kinderen tot twaalf jaar aan bod.'