Gemeente Breda

BredaPashouders bestellen 48.000 spaarlampen

Eind vorig jaar bestelden 4.700 huishoudens met een BredaPas in totaal 48.000 spaarlampen. Zij besparen hiermee 2,4 miljoen euro aan energiekosten.

Eén spaarlamp verbruikt namelijk gedurende de levensduur EUR 50,00 minder energie dan een gewone gloeilamp. Daarnaast wordt door het gebruik van deze spaarlampen ruim 10.000 ton minder CO2 uitgestoten. Dit draagt weer bij aan een afname van het broeikaseffect.

Vorig jaar zijn de energiekosten flink gestegen. Hierdoor worden huishoudens met een smalle beurs het hardst getroffen. Daarom richtte de actie zich specifiek op de BredaPashouders. De gemeente wil zo bijdragen aan een verbetering van de koopkracht van deze huishoudens. Daarnaast wil de gemeente meewerken aan een beter milieu. De gemeente Breda is de eerste grote gemeente die mee heeft gedaan aan de actie SlimLicht.

BredaPashouders konden van oktober tot en met december 2006 voor EUR 50,00 aan gratis spaarlampen bestellen bij de stichting SlimLicht. In totaal ontvingen 7.700 huishoudens een bestelformulier. Ruim 60% maakte hier gebruik van. Gemiddeld werden 10 lampen per huishouden besteld. De lampen werden bij de mensen thuis afgeleverd, de rekening ging naar de gemeente.

Breda, 14 maart 2007