Driejarig Partnership Wereld Natuur Fonds & Van Klaveren/Eeko(r)

14.03.2007 / 14:26 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Van klaveren ccc b.v.

Van klaveren ccc b.v.

de ondertekenin..

Driejarig Partnership Wereld Natuur Fonds & Van Klaveren CCC/Eeko(r) draagt bij aan natuurbescherming

Van Klaveren CCC/Eeko(r) is een strategisch partnership aangegaan met het Wereld Natuur Fonds voor een periode van drie jaar. De samenwerking betreft de inzameling van lege printercartridges en gebruikte mobiele telefoons bij bedrijven, instellingen en particulieren. De opbrengst hiervan komt ten goede aan natuurbeschermingsprojecten. Bijkomend voordeel: de cartridges en mobiele telefoons belanden niet op de afvalberg; Eeko(r) zorgt voor hergebruik of milieuvriendelijke verwerking van de cartridges en telefoons.

Recycling van mobieltjes
Door de toenemende vraag naar mobiele telefoons zijn de producenten van mobiele telefoons de laatste jaren steeds meer coltan gaan gebruiken. De stof zorgt ervoor dat de mobiele telefoons niet oververhitten. Een groot deel van het coltan dat gebruikt wordt, komt uit de grond in het oosten van Congo, in één van de laatst overgebleven leefgebieden van heel veel diersoorten zoals de gorilla. De vraag naar coltan kan afnemen door mobiele telefoons te recyclen. Hierdoor blijven de leefgebieden van gorilla's en talloze andere dieren in stand. De gebruikte telefoons worden getest en indien mogelijk weer 'zo goed als nieuw' gemaakt. Dit soort telefoons zijn zeer gewild in Oost-Europa, Azië, Zuid-Amerika en Afrika.

Eeko(r) en duurzaam ondernemen
Eeko(r) is een handelsmerk van Van Klaveren CCC. Eeko(r) staat symbool voor eekhoorn en ecologie; voor inzamelen en voor evenwicht in de natuur. Wij ondersteunen organisaties door hen een deel van de milieuzorg uit handen te nemen door de inzameling van lege printercartridges en gebruikte mobiele telefoons en bieden hiertoe service en gemak. Duurzaam ondernemen staat voor ons centraal. www.wnf.nl/eeko


Noot voor de redactie,