Ingezonden persbericht


Persbericht

VLM Airlines viert 500.000ste passagier op de route Manchester - London City

Rotterdam, 14 maart 2007 - VLM Airlines bereikt vandaag een belangrijke mijlpaal in haar geschiedenis met het vervoeren van de 500.000ste passagier op de lijn Manchester - London City. Dit gebeuren vindt plaats kort nadat de luchtvaartmaatschappij de rechtstreekse route Rotterdam - Manchester lanceerde.

VLM Airlines startte in september 2002 met de route tussen Manchester en London City. Vandaag, 5 jaar later, viert de luchtvaartmaatschappij de vijfhonderdduizendste passagier op deze route. De maatschappij bevestigt hiermee het belang en de steeds groeiende populariteit van regionale luchthavens. VLM Airlines noteert een sterke stijging van het aantal passagiers op Manchester - London City luchtverbinding. Vandaag biedt VLM Airlines tijdens weekdagen negen vluchten aan op deze route. Op zondag heeft men de keuze uit twee vluchten en op zaterdag is er één vlucht. Vanuit London City kunnen passagiers hun reis verder zetten naar andere bestemmingen binnen het VLM Airlines netwerk.

De 500.000ste passagier, Dhr. Craig Proctor, die voor zaken reisde naar Londen, werd verwelkomd door Dhr. Paul Fallows, Sales Manager van VLM Airlines in het Verenigd Koninkrijk, die aan de gelukkige een fles champagne en punten voor VLM Encore, het frequent flyer programma van de luchtvaartmaatschappij.

Johan Vanneste, Managing Director van VLM Airlines zegt: "Wij zijn verheugd deze mijlpaal te bereiken. De route Manchester - London City is één van de belangrijkste routes in ons netwerk en kent sedert de start een continue groei."

Johan Vanneste voegt eraan toe: "Manchester is een belangrijke bestemming en maakt deel uit van onze groeiplannen. Met 13 vluchten per weekdag naar 3 verschillende bestemmingen, waaronder Rotterdam, wensen wij onze positie in het noord-westen van het Verenigd Koninkrijk nog verder te verstevigen."

Manchester wint duidelijk aan belang in het VLM Airlines netwerk en naast de verbinding met London City wordt er ook rechtstreeks gevlogen op Antwerpen en Rotterdam. Rotterdam is trouwens de tweede grootste basis van de luchtvaartmaatschappij met tien vluchten per dag naar London City, twee dagelijkse vluchten naar Hamburg en twee vluchten per weekdag op de recent gestarte route naar Manchester. De lijn tussen Rotterdam en Manchester verbindt rechtstreeks twee grote regionale steden in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

VLM Airlines in profiel

VLM Airlines is actief sinds 1993 en biedt lijndiensten aan vanuit Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Jersey, Isle of Man, Liverpool, Luxemburg, Manchester, Rotterdam met bestemming London City. Vanuit Rotterdam worden er ook dagelijkse vluchten aangeboden naar Hamburg en Manchester. In de zomermaanden worden rechtstreekse vluchten aangeboden op de Kanaaleilanden vanuit Rotterdam en tevens van Antwerpen naar Manchester. Hiernaast organiseert VLM Airlines een groot aantal bedrijfscharters naar uiteenlopende bestemmingen in Europa. De onderneming genereerde over 2005 voor de achtste keer op rij winst en heeft 419 personen in dienst. Het totaal aantal passagiers van VLM Airlines nam tussen 2004 en 2005 met 12 % toe tot 625.300.

In januari 2006 kreeg VLM Airlines de titel van Regional Airline of the Year' uitgereikt door het magazine Air Transport World.

Voor online reserveringen, vluchtschema's en overige informatie: www.flyvlm.com

VLM AIRLINES - Marketing & Communications
Catherine Stuyck
Antwerp Airport PO Box 50
B-2100 Antwerp
Tel: +32 (0)3 285 68 93
Mobile: + 32(0)495 487697
E-mail: catherine.stuyck@flyvlm.com

Outsource - Marketing & Communications
Nico Tempelaere
Tel: +32 (0)2 451 00 07
GSM: +32 (0)477 436 434
Email : nico.tempelaere@outsource.be