Gemeente Beuningen


Burgerlid welstandscommissie
De welstandscommissie bepaalt of uw bouwplan architectonisch past in de omgeving. De welstandscommissie in de gemeente Beuningen bestaat uit 3 commissieleden (architecten) en een voorzitter. Sinds kort is de welstandscommissie uitgebreid met een burgerlid.

Gelders Genootschap
In de gemeente Beuningen wordt de welstandsadvisering verzorgd door het Gelders Genootschap. Het Gelders Genootschap is een vereniging van gemeenten die zich al meer dan tachtig jaar inzet voor het behoud en de bevordering van de schoonheid van stad en land. Zij doet dit door 50 gemeenten te adviseren over een breed spectrum van aspecten van ruimtelijke kwaliteit. De aandacht van het Genootschap gaat daarbij niet alleen uit naar het behoud van bestaande kwaliteiten maar ook naar het creëren van ruimte voor vernieuwende ideeën.

Burgerlid
Naar aanleiding van de vacature voor burgerlid hebben 20 kandidaten gesolliciteerd. Uiteindelijk is de heer Burgersdijk uit Ewijk benoemd tot burgerlid en mevrouw van den Beld-Boelens uit Winssen tot plaatsvervangend burgerlid.
Het burgerlid zal in de welstandscommissie de plannen meer vanuit de visie van de burger benaderen en heeft dan ook geen opleiding in de architectuur. Door de inbreng van het burgerlid denkt het gemeentebestuur een nog breder draagvlak bij de planbeoordeling te bereiken.

Vergaderingen
Vanaf 7 maart neemt het burgerlid deel aan de vergaderingen van zowel de grote als de kleine welstandscommissie. Deze vergaderingen zijn grotendeels openbaar en kunnen dus ook altijd worden bijgewoond. Wanneer u een bouwplan heeft ingediend is er bovendien de mogelijkheid om dit toe te lichten tijdens deze vergadering. De agenda wordt gepubliceerd op de website van de gemeente Beuningen.