Gemeente Sittard-Geleen


027_2007

PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Sittard-Geleen houdt supermarktdagen

Sittard-Geleen, 12 maart 2007 - Woensdag 14 en donderdag 15 maart staan bij de gemeente Sittard-Geleen in het teken van de supermarkten. Vertegenwoordigers van alle grote supermarktconcerns komen dan vertellen hoe zij de toekomst van Sittard-Geleen op supermarktgebied zien.

Het houden van de zogenaamde Supermarktdagen is voortgekomen uit het feit dat het college van B&W regelmatig geconfronteerd wordt met verzoeken van supermarktketens om overleg over individuele wensen en verlangens. ,,Het is echter beter om het gemeentelijk beleid af te stemmen op structurele ontwikkelingen in plaats van op incidenten,"meent wethouder Pieter Meekels (Economie). ,,Daarom gaan met de supermarkten in gesprek om de wensen en de verlangens van hen te inventariseren."

Vertegenwoordigers van Ahold, Schuitema, Jan Linders, Laurus, Aldi en Lidl komen op 14 of 15 maart op bezoek bij de gemeente om een drietal concrete onderwerpen te bespreken:
* Is de spreiding van supermarkten over de stad nu goed?
* Hoe gaat de supermarktbranche zich in Sittard-Geleen ontwikkelen?
* Wat is de visie van het concern op marktwerking en concurrentie?

De verschillende concerns krijgen persoonlijk de gelegenheid hun plannen toe te lichten aan wethouder Pieter Meekels en beleidsambtenaren van economische zaken en stadsontwikkeling. Er is geen gezamenlijke sessie.

De resultaten van de supermarktdag worden gebruikt bij het opstellen van de retailstructuurvisie. Die wordt dit jaar nog aan de gemeenteraad aangeboden.


---