Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 14 maart 2007

Ontmoet via Lymic.nl tien potentiële matches in dertig minuten Speeddaten nu ook via de webcam

Den Haag - In navolging van het populaire speeddaten op locatie introduceert Lymic.nl online speeddate events. Het enige dat deelnemers nodig hebben is een webcam en een half uurtje tijd. "Een online speeddate is een leuke en makkelijke manier om in 30 minuten kennis te maken met tien singles die allemaal voldoen aan je matchprofiel", stelt Marjolein van Appeldorn, oprichtster van Lymic.nl. "Dit is een doorbraak in online dating!"

Wie zich aanmeldt op Lymic.nl vult eerst een matchprofiel in. Op basis hiervan worden automatisch tien potentiële matches geselecteerd. Tijdens een online speeddate loggen alle deelnemers in op een afgesproken moment. "Wij zorgen ervoor dat je automatische in verbinding komt met de eerste single. Na een videochat van drie minuten word je vanzelf doorgeschakeld naar de volgende persoon", vertelt Van Appeldorn. "Voordat je verdergaat, klik je eerst nog op 'ja' of 'nee' om deze persoon in je "favorieten" te plaatsen. Wanneer beide personen 'ja' hebben geselecteerd is er een match. Dan sturen we die beide singles een berichtje, zodat ze met elkaar in contact kunnen komen."

Een belangrijk voordeel van online speeddaten is dat de drempel minder hoog is dan bij een speeddate event op locatie. Deelnemers hoeven er de deur niet meer voor uit. Het eerste contact vindt plaats vanuit hun eigen veilige omgeving en van personen met wie het niet klikt, kunnen ze keurig afscheid nemen met een simpele druk op 'nee'. "De meeste datingsites bieden momenteel identieke diensten en onderscheiden zich amper van elkaar. Daarin brengen wij verandering", aldus Marjolein van Appeldorn van Lymic.nl.

Lymic is een nieuwe, hoogwaardige datingsite voor singles, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar een vriendschap of iemand om samen activiteiten mee te beleven. Om deze veelzijdige toepassing mogelijk te maken, is Lymic.nl uitgerust met een geavanceerd zoeksysteem. Bovendien organiseert Lymic buiten het online speeddaten nog diverse andere actieve evenementen. Op lymic.nl zijn actuele events te vinden.

Lymic wordt tevens hoofdsponsor van het nieuwe tv-programma 'Wie wordt de man van Froukje?', vanaf 20 maart op RTL4.

De website gaat van start met een actie waarbij men zich tot eind maart a.s. gratis kan aanmelden voor een periode van drie maanden. In deze drie maanden kan iedereen kosteloos kennismaken met het nieuwe fenomeen online speeddaten. Hierna bedraagt het lidmaatschap 15 euro per maand.