Ingezonden persbericht

Dansfanaat begint dè blog voor andere dansfanaten

Terwijl de televisiezenders elkaar van de buis concurreren met allerlei dansshows, begint blog.nl een blog op het gebied van dansen. Door de vele tv-programma's is dansen populairder dan ooit; dansscholen hebben ellenlange wachtlijsten en ook op de schaatsbanen is het een stuk drukker dan ooit met mensen die pirouettes en axels willen maken.

Op Dansen.blog.nl schrijft Nadia Tan over allerlei vormen van dans: ballet, moderne dans, stijldansen, ijsdansen, flamenco, buikdansen en wedstrijddansen,.. allemaal komt het aan bod. Tan plaatst het nieuws over dansen in een context. Dat kan ze, doordat Tan op een hoog amateurniveau danst. "Ik dans al sinds mijn zevende en heb sinds die tijd vele dansvormen aangeleerd, zoals ballet, jazz-ballet en streetdance, maar ook javaanse hofdans en buikdans. Ik zit veel op internet om het laatste nieuws over dans te lezen. Dit nieuws deel ik graag met andere dansfanaten."

Tan (1979) studeerde in 2004 af als microbiologe, maar zou het liefst de hele dag met schrijven en dansen bezig zijn. "Na twintig jaar heb ik nog steeds geen genoeg van dansen. Sterker nog, ik wil steeds meer! Ik dans nu in verscheidene dansgroepen, maar als een week meer dagen had, had ik er nog een heel arsenaal aan andere dansvormen aan toegevoegd! "

De kersverse blogger wil Dansen.blog.nl uitbouwen tot dè dansblog van Nederland. "Een plaats waar liefhebbers als eerste op de hoogte worden gebracht van ontwikkelingen en met elkaar kunnen praten over die ontwikkelingen."

Dansen.blog.nl maakt deel uit van het netwerk van themablogs van blog.nl, zoals Celebs, Games, Gezondheid, Voetbal en Zappen. In juni 2005 werd de eerste gelanceerd. Met de ruim 40 themablogs trekt blog.nl maandelijks meer dan 1 miljoen bezoekers.

Noot voor de redactie,