Ingezonden persbericht


credits: Eric Keyzer

PERSBERICHT

Hilversum, 15 februari 2007

Nieuwe serie couscous & cola bij bnn

Twee jaar na het succes van Couscous & Cola start BNN vanaf donderdag 15 maart van 22.00 uur tot 22.25 uur op 3 een nieuwe serie van het populaire programma. Presentator Patrick Lodiers ontmoet oude bekenden van de debatingclub van een VMBO school in Amsterdam en maakt kennis met nieuwe leden van de club. Hij volgt hen thuis bij hun ouders, bij sollicitaties, op het werk, in de liefde en tijdens hun reis door Afrika.

Na de eerste serie is er veel veranderd. Iedereen is van school af, studeert verder of werkt. Patrick volgt Akosua (19 jaar), Deborah (20 jaar), Fidel (18 jaar), Ilknur (18 jaar), Ismahan (22 jaar), Kacem (19 jaar), Mo (22 jaar), Ramy (21 jaar), Wafae (22 jaar) en Youssef (19 jaar) in hun dagelijks leven en bekijkt hoe zij omgaan met de vele kansen, keuzes en verplichtingen die het leven in Nederland hen biedt. Tevens volgt hij hun discussies over trouwen, sex, moederschap en het leger ingaan.

Maar de camera volgt hen ook als zij het debat aangaan over andere zaken die hen aan het hart gaan. Zo is Mo één van de vele asielzoekers die vallen onder het Generaal Pardon. Hij gaat samen met de anderen het gesprek aan met Minister Verdonk. En met De Lama's gaan de jongeren in debat over de grenzen van humor.

Patrick gaat met hen ook de confrontatie met Afrika aan. Het continent waar zij vandaan komen, wat ze achter zich hebben gelaten omdat het niet goed genoeg was, maar wat ze nu weer aan het idealiseren zijn. Hun reis brengt hen terug naar hun roots, verloren vrienden en familieleden. Maar het vertelt ook het verhaal van jongeren die het shoppen van merkkleding belangrijk vinden en de stoffige wegen van Afrika het liefst op naaldhakken bewandelen....

De eerste serie van de docusoap Couscous & Cola is vorig jaar in zijn orginele vorm verkocht aan Al Jazeera International. Het was het eerste Nederlands programma dat werd verkocht aan Al Jazeera. De nieuwe Engelstalige zender van Al Jazeera gaat de eerste serie van Couscous & Cola vanaf half maart uitzenden en zal een wereldwijd publiek aantrekken.

Couscous & Cola is bedacht en wordt geregisseerd door Maartje Nevejan, geproduceerd door IdtV en wordt uitgezonden door BNN. Patrick Lodiers presenteert het programma.

Meer informatie: BNN Communicatie, Marion van Dam, tel: 035-6555333, e-mail: marion.van.dam@bnn.nl