Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
28 februari 2007

Voorbereidingen Chinese IJssculpturen van start

Ze zijn er weer! Een team van negentien Chinese ijskunstenaars uit Harbin (Volksrepubliek China) is wederom van start gegaan ruim 1800 ijsblokken om te toveren tot enorme sculpturen. 'Magic Ice Zoo', het dierenrijk in ijs, is te zien van donderdag 15 maart tot en met maandag 28 mei 2007 in Madurodam.

Magic Ice Zoo
Dit jaar verrijst in de expositiehal van Madurodam het dierenrijk in ijs. Vier secties tonen dieren uit verschillende delen van de wereld: Nederland, Afrika, Azië en de Noord- en Zuidpool. Van een Hollandse koe tot ondeugende aapjes, van een wilde neushoorn tot een exotische panda. Kinderen glijden straks naar beneden van de nek van een giraffe.

Voorbereidingen
Het is al ijzig koud in Madurodam. De ijsbeelden staan in een hal van zo'n 1000 m², waar de temperatuur permanent op -10 °C wordt gehouden door grote koelaggregaten. De ijsblokken, afkomstig uit Groot-Brittannië, staan al klaar in Madurodam. Zij hebben elk een afmeting van 100 x 50 x 25 cm. Eén ijsklomp weegt al gauw 115 kg; in totaal wordt er zo'n 207 ton ijs gebruikt. Deze week is de eerste hand aan het ijs gelegd. Het ruige voorwerk gebeurt met behulp van kettingzagen, om vervolgens met verschillende soorten beitels de details aan te brengen. Gekleurde tl-buizen in de ijsbeelden zorgen uiteindelijk voor een sprookjesachtig lichteffect.

Openingstijden
'Magic Ice Zoo' is te zien van 15 maart t/m 28 mei 2007. Madurodam is gedurende de expositie dagelijks geopend: 09.00 - 20.00 uur. Het dragen van warme kleren wordt aangeraden. Bij de ingang van de hal worden bodywarmers te leen aangeboden.
Entreeprijzen: volwassenen ¤ 13,00; kinderen 3-11 jaar ¤ 9,25; kinderen 0-2 jaar gratis en 65+ ¤ 12,00. Voor de expositie wordt geen toeslag gerekend.


---


---



Ingezonden persbericht