Ingezonden persbericht


Persconferentie Vertrouwen in de markt. Naar een liberaal privatiseringsbeleid

Met Frits Bolkestein en Alexander Rinnooy Kan

15 maart

De afgelopen decennia zijn veel bedrijven geprivatiseerd en verzelfstandigd en sectoren geliberaliseerd en gedereguleerd. Tegenover succesvolle privatiseringen van bijvoorbeeld KLM en de Postbank staat de als mislukt gekwalificeerde verzelfstandiging van de NS.

Op donderdag 15 maart zal de Teldersstichting op een persconferentie Vertrouwen in de markt presenteren. In Vertrouwen in de markt is nagegaan waaraan privatiseringen moeten voldoen om succesvol te zijn en hoe het privatiseringsbeleid eruit zou moeten zien. De samenstellers van het rapport hebben een kader ontwikkeld waarmee (toekomstige) privatiseringen kunnen worden getoetst. Het kader is toegepast op een drietal sectoren: de telecomsector, het personenvervoer per spoor en de waterleidingmaatschappijen.

De persconferentie vindt plaats om 13:45 uur in Hotel Corona (nabij het Binnenhof) en wordt voorgezeten door de president-curator van de Teldersstichting Frits Bolkestein. Een eerste exemplaar van Vertrouwen in de markt zal worden uitgereikt aan SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan. U bent van harte uitgenodigd deze persconferentie bij te wonen.

Voor meer informatie over deze publicatie en de persconferentie kunt u contact opnemen met Frans de Graaf. Tel. 070 3631948 of degraaf@teldersstichting.nl