Gemeente Den Haag

Het veldwerkcentrum voor scholieren in het Zuiderpark opent donderdag 15 maart voor het eerst zijn deuren. De gemeente Den Haag biedt Haagse middelbare scholieren in het veldwerkcentrum een eenvoudige manier om kennis te maken met de natuur in de stad.
Scholieren kunnen zelf hun gegevens verzamelen in het Zuiderpark en hiervan een analyse maken in het veldwerkcentrum. Ze kunnen bijvoorbeeld onderzoek doen naar de waterkwaliteit, de verschillende grondsoorten en dierengedrag.

Grote vraag
Uit onderzoek blijkt dat binnen het Haags voortgezet onderwijs een grote vraag is naar een veldwerkcentrum. Het organiseren van veldwerk was lastig te organiseren door docenten. Dit kwam vooral door gebrek aan middelen en geschikte onderzoekslocaties in de buurt van scholen. Het veldwerkcentrum in het Zuiderpark heeft een practicumlokaal dat ruimte biedt aan dertig leerlingen en twee begeleiders. Tevens zijn alle materialen aanwezig om veldwerk te doen.

Informatie en aanmelden
Meer informatie over het veldwerkcentrum staat op www.denhaag.nl/voortgezetonderwijs onder veldwerk. Op deze website staat ook hoe scholen zich kunnen aanmelden.