Provincie Noord-Holland

Datum

13-3-2007

Onderwerp

Werkzaamheden aan brug Zijkanaal C (A9)

Carla van Twuijver

Van donderdag 15 maart 21.00 uur tot en met maandag 19 maart 05.00 uur voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de beweegbare brugdelen in de A9 over het Zijkanaal C. Tijdens de werkzaamheden is er steeds één brugdeel afgesloten. Het wegverkeer wordt in beide richtingen over het naastgelegen brugdeel geleid. Er zijn twee rijstroken beschikbaar in de richting Alkmaar en één rijstrook in de richting Amsterdam.

De toerit naar de A9 vanaf de A22 Velsertunnel is vrijdag van 06.00 uur tot en met 19.00 uur en zaterdag en zondag van 09.00 uur tot en met 20.00 uur afgesloten. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid via gele omleidingsborden. Houdt u, inclusief de bezoekers van de Bazaar, hierbij rekening met extra reistijd en omleidingsroutes. Rijkswaterstaat adviseert om gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Tijdens de werkzaamheden biedt Rijkswaterstaat in samenwerking met Connexxion en de NS gereduceerde tarieven aan. Op de bus geldt gedurende deze dagen een speciaal aanbod: uw enkele reis dalkaartje is een retourtje waard. Dit aanbod is geldig op lijn 73 van Uitgeest via Beverwijk naar Haarlem, op lijn 75 van IJmuiden naar Haarlem en lijn 82 van IJmuiden naar Amsterdam. Ook op de Fast Flying Ferry van IJmuiden naar Amsterdam koopt u een retourtje voor de prijs van een enkele reis. Voor meer informatie kijk op www.connexxion.nl.

Voor de trein kan zaterdag en zondag gebruik gemaakt worden van het Railrunnerkaartje. De standaardvoorwaarden van het gebruik van het Railrunnerkaartje, dat een reiziger maximaal elf jaar moet zijn en met een begeleider moet reizen, gelden dan niet. Deze is te verkrijgen via de NS-kaartautomaten. Kosten 2,- op de trajecten:

Alkmaar-Noord - Haarlem en vica versa
Alkmaar-Noord - Amsterdam Centraal / Schiphol en vica versa Uitgeest / Beverwijk - Amsterdam Centraal / Schiphol en vica versa

Omleidingsroutes:
Bezoekers van De Bazaar in Beverwijk:
Via de N246 en de A8 richting Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

Vanaf de A22 via de Velsertunnel richting Amsterdam: Via de N202 richting Amsterdam.

Vanaf de A22 via de Velsertunnel richting Haarlem en Den Haag: Via de A208 richting Haarlem, de N208 richting Leiden en A44 richting Den Haag.

Vanaf de A9 Alkmaar richting Amsterdam:
Vanaf de A9 afslag Uitgeest via de N203, N246 en de A8 richting Amsterdam.

Rijkswaterstaat werkt aan vlot en veilig verkeer over weg en water. Als uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat levert Rijkswaterstaat een bijdrage aan de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en het behoud van de kwaliteit van de leefomgeving. Informatie: www.vananaarbeter.nl - Teletekst - RADIO - Telefoon 0800-8002 (gratis)