Senternovem


Uitnodiging Open Huis SenterNovem 'Life Sciences en Gezondheid'

Aanvangsdatum

15-03-2007

14.30 - 17.30 uur

Als innovatieve Life Sciences ondernemer hebt u uw visie op de ontwikkeling van uw bedrijf en plannen voor nieuwe producten, processen of diensten. Mogelijk sluiten uw ideeën aan bij Life Sciences en Gezondheid, het innovatieprogramma dat momenteel samen met bedrijven uit de sector wordt ontwikkeld. Één van de resultaten hiervan is Eurotransbio, een subsidieregeling voor internationale samenwerkingsprojecten. Graag willen wij u informeren over het innovatieprogramma en Eurotransbio en samen met u bekijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie. Daarom nodigen wij u uit voor een Open Huis op donderdag 15 maart bij SenterNovem in Den Haag. Er is hierbij de gelegenheid voor individueel advies over uw project of projectidee.

Innovatieprogramma Life Sciences en Gezondheid
Diverse MKB-bedrijven, grote bedrijven en kennisnetwerken hebben met het Ministerie van Economische Zaken, de handen ineen geslagen om een innovatieprogramma uit te werken voor Life Sciences en Gezondheid. Het innovatieprogramma richt zich op het benutten van kansen en het wegnemen van knelpunten. Doel is om het innovatieprogramma vóór deze zomer gereed te hebben. Hierop vooruitlopend is er nu voor Life Sciences bedrijven de mogelijkheid om via de Eurotransbio call een subsidie aan te vragen voor internationale R&D samenwerkingsprojecten. Kijk voor informatie over het Life Sciences en Gezondheid programma op www.senternovem.nl/innovatieindialoog.

Eurotransbio
Eurotransbio (ETB) is een internationaal initiatief gericht op de groei en ontwikkeling van Europese MKB-bedrijven binnen Life Sciences. De deelnemende landen schrijven nu een gezamenlijke call uit voor R&D-projecten. Het Ministerie van Economische Zaken stelt 4 miljoen euro beschikbaar voor Nederlandse deelnemers aan projecten op het gebied van Life Sciences en Gezondheid. ETB is gericht op het MKB, grote bedrijven en kennisinstellingen kunnen meedoen als partner. Aanvragen in het kader van Eurotransbio kunnen van 15 maart tot 7 mei 2007 bij SenterNovem worden ingediend. Deelnemende landen en regio's zijn: Baskenland (Spanje), Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk, Spanje en Vlaanderen (België), Roemenië, Ierland en Denemarken. Ook met andere landen kan worden samengewerkt. Meer informatie vindt u op www.eurotransbio.net.

Programma
14.30 - 15.00 uur Ontvangst en registratie
15.00 - 15.10 uur Welkomstwoord: Hans Bakker, manager Innovatieprogramma's
15.10 - 15.40 uur Presentatie Innovatieprogramma Life Sciences en Gezondheid: Suzanne Verboon, adviseur SenterNovem 15.40 - 16.10 uur Presentatie Eurotransbio: Rolf van de Pavert, adviseur SenterNovem
16.10 - 17.30 uur Persoonlijke adviesgesprekken en netwerkborrel

Aanmelden: bijgaand registratieformulier invullen en uiterlijk 8 maart 2007 faxen naar Petra van der Vlugt of mailen
naar p.van.der.vlugt@senternovem.nl

Wij hopen u op donderdag 15 maart te mogen begroeten!

Locatie

SenterNovem Den Haag, Juliana van Stolberglaan 3

Toegangsprijs

Gratis

Contact

r.van.de.pavert@senternovem.nl

Meer informatie

Registratieformulier 15 maart 2007 Open huis Senternovem [doc, 35,50 Kb]
Wijzigingsdatum | 05-03-2007