Gemeente Leeuwarden

Huis & Tuin 2007, een groot succes!

Bron: gemeente Leeuwarden (15-03-2007) De afgelopen dagen was het druk in WTC Expo (voorheen FEC). Daar vond van donderdag 1 maart tot en met zondag 4 maart de beurs Huis en Tuin plaats. Alles op het gebied van wonen, wooninrichting en tuinieren was vertegenwoordigd op de beursvloer.
Vele mensen uit Leeuwarden en daarbuiten vonden de weg naar het WTC Expo. De beurs Huis & Tuin 2007 trok 33.537 bezoekers. Op zondag bezochten maar liefst 13.150 mensen de beurs en dit zorgde voor drukke gangpaden en een gezellige sfeer.

Gemeente Leeuwarden was op de beurs Huis en Tuin aanwezig op het 'Expeditie Leeuwarden plein' en presenteerde het actuele woningaanbod op het gebied van nieuwbouw. GEM De Zuidlanden, oftewel de `Nije Buorren' van Leeuwarden, was naast de stand van de gemeente Leeuwarden gesitueerd. Aan de hand van de maquette kon men zien hoe de buurtschappen vorm krijgen.

Er was speciale aandacht voor de watertuin. Met een goed aangelegde watertuin wordt (regen)water langer vastgehouden en daardoor wordt het riool veel minder belast. Watertuinen zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook nog eens goed voor het milieu. Een voorbeeld vanuit dit concept, een watertafel, was bij de gemeentestand en de stand van GEM De Zuidlanden te bewonderen. Gedeputeerde van Provincie Fryslân, Anita Andriesen, demonstreerde tijdens de opening hoe een regenbui wordt opgevangen in de watertafel en vervolgens weer wordt gebruikt.

Het 'Expeditie Leeuwarden plein' gaf een impressie van het wonen in de hoofdstad van Fryslân. Naast muziek en entertainment vond de bezoeker hier ook de weg naar het woningaanbod van Leeuwarden. SKL Kinderopvang was ook aanwezig om te zorgen voor de kinderen. Op het 'Expeditie Leeuwarden Plein' waren naast gemeente Leeuwarden verschillende makelaars, woningbouwverenigingen en projectontwikkelaars gevestigd. Naast aandacht voor verschillende binnenstedelijke projecten in Leeuwarden, werd er aandacht gevestigd op projecten als St. Bonifatiuspark, Ee-burg, Blitsaerd en De Zuidlanden.