Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen, 15-03-2007

Verdachten aangehouden na woninginbraak
EELDE - Woensdagavond heeft de politie, kort na een woninginbraak, twee verdachten aangehouden. Het betreft twee Oekraïense mannen van 52 en 29 jaar, vader en zoon. Ze zijn ingesloten voor een nader onderzoek. Woensdagavond omstreeks 21.00 kreeg de politie een melding van een woninginbraak in de Hooiweg. Daar was de woning overhoop gehaald nadat de achterdeur was opengebroken. Kort na deze melding troffen de agenten de twee mannen aan. Buurtbewoners hadden deze twee rond zien struinen in de buurt. Vervolgens zijn ze aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar hun eventuele betrokkenheid bij de woninginbraak. (07-121393)

Jongen aangehouden na vernieling ruit
BEILEN - Woensdagavond heeft de politie een 15-jarige jongen uit Beilen aangehouden wegens vernieling van een woningruit in de Esweg. Hij had dit gedaan met twee andere knapen. Een getuigen wees hem aan als een van de daders, waarna hij werd aangehouden. De namen van de twee andere daders zijn inmiddels ook bekend en zij zullen nog worden verhoord. (07-121401)

Aangehouden na openlijk geweld
ASSEN - Woensdagmiddag heeft de politie twee jongens uit Assen en een uit Vries aangehouden, respectievelijk 15, 14 en 17 jaar oud. Zij hadden op de Nobellaan een 15-jarige jongen uit Assen geschopt en geslagen. (07-121304)

Politie licht man van bed na huiselijk geweld
EMMEN - Donderdagmorgen heeft de politie een 28-jarige man van zijn bed gelicht in Emmen nadat hij zijn 24-jarige broer mishandeld had. De mishandeling vond plaats in de woning van hun moeder in de wijk Bargeres. Het protocol huiselijk geweld wordt gevolgd. (07-121360)

Politie treft hennepkwekerij aan in woning
SMILDE - De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Veenhoopsweg een hennepkwekerij aangetroffen. In twee ruimte werd een professioneel ingerichte kwekerij aangetroffen. Bijna 400 hennepplanten alsmede de technische installatie werd in beslag genomen en vernietigd. De benodigde stroom werd illegaal verkregen. De huurder van de woning is niet aangetroffen maar zal door de politie nog worden verhoord. (07-119333)

Geschaarde aanhanger met 900 liter diesel
DE PUNT - Woensdagmiddag omstreeks 14.00 uur is een 42-jarige man uit Hoogeveen met 900 liter diesel in zijn aanhanger geschaard op de fly-over van de A28 naar de N34 richting Zuidlaren. De aanhanger kwam op de zijkant te liggen maar het vat met dieselolie raakte niet lek. De 42-jarige bestuurder uit Hoogeveen kreeg een proces-verbaal omdat hij niet over het benodigde rijbewijs beschikte, de aanhanger te zwaar beladen was, een onjuist kenteken voerde en geen registratiebewijs bij de aanhanger had. De auto en aanhanger zijn uit het verkeer genomen voor een technisch onderzoek. (07-121281)

Jeugdige bestuurder verliest controle over auto
HOOGEVEEN - Woensdagmiddag reed een 20-jarige bestuurder uit Hoogeveen, volgens getuigen, met hoge snelheid door een bocht op de Melkweg. Hij raakte in een slip en botste tegen een boom. De weg is enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer. De bestuurder werd met onbekend letsel naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht. Hij verklaarde dat hij moest uitwijken voor een andere auto. (07-121314)

Vrouw verliest controle over auto
EMMEN - Woensdagavond botste een 19-jarige vrouw uit Emmer Compascuum tegen een boom aan de Boslaan. Zelf weet ze niet precies wat er gebeurd is. Uit aangetroffen sporen blijkt dat ze vermoedelijk de stoeprand heeft geraakt waardoor ze de controle over haar auto verloor. Daarna reed ze over de middengeleider een schrikhek omver en kruiste het fietspad waarna ze tegen een boom tot stilstand kwam. De vrouw is met onbekend letsel naar het Scheperziekenhuis overgebracht. (07-121399)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.