Partij van de Arbeid

'Benzineprijzen langs snelweg'

15-03-2007 01:37

PvdA-kamerlid Ferd Crone wil dat ook in Nederland prijspalen langs de snelwegen komen, waarop een automobilist in één oogopslag kan zien hoeveel hij bij welk tankstation kwijt is aan een liter brandstof. Dit zal volgens Crone leiden tot meer concurrentie en lagere prijzen aan de pomp: Bij ons kost een liter benzine nu al 10 cent meer dan in Duitsland.

Crone wijst er bovendien op dat de veiling van de rechten om langs de snelweg een tankstation te drijven, niet heeft geleid tot meer concurrentie en lagere prijzen en dat er daarom naar andere middelen moet worden geleken om hiervoor te zorgen.

Crone en zijn VVD-collega Frans Weekers vinden daarom dat deze borden ook in Nederland zo snel mogelijk moeten verschijnen en zullen daarop aandringen bij de ministers Bos (Financiën) en Eurlings (Verkeer).

In Frankrijk, Spanje en Duitsland staan dergelijke borden al jaren langs de weg. Er wordt niet alleen aangekondigd wat een liter benzine bij het eerstvolgende tankstation kost, maar ook wat de prijs is bij de daaropvolgende benzinestations. Zo kunnen automobilisten kiezen voor de goedkoopste benzine.