Verzamelberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 15-03-2007

Politie sluit dronken man in

s-Hertogenbosch Woensdagavond kreeg de politie de melding dat er iemand in de bosjes langs de Geert van Woustraat lag. Onderzoek wees uit dat het ging om een 44 jarige in kennelijke staat van dronkenschap verkerende man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is voor zijn eigen veiligheid en ter ontnuchtering ingesloten.

Oplichting en diefstal

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is door beveiligingspersoneel van een winkel aan de Markt in s-Hertogenbosch een 31 jarige vrouw uit Breda aangehouden. Zij nam enkele kledingstukken weg en verwijderde de beveiligingslabels. Daarna wisselde zij de kleding in bij de klantenservice met een kassabonnen van eerdere aankopen, gedaan in Eindhoven. Zij winkelde nog even verder en nam nog 2 andere kledingstukken mee. Toen ze de zaak wilde verlaten werd ze in de kraag gegrepen. Als de vrouw in haar opzet was geslaagd zou het bedrijf voor een bedrag van bijna 340 euro zijn benadeeld. De vrouw is door de politie verhoord.

Verdachte van bedreiging aangehouden

s-Hertogenbosch Woensdagmorgen is een 45 jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De vrouw is een bij de politie bekende veelpleegster en wordt er van verdacht tijdens een onenigheid op 17 januari in s-Hertogenbosch een medewerkster van Novadic met geweld te hebben bedreigd. De verdachte is in verzekering gesteld.

Rijbewijs ingevorderd

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag is op de Copernicuslaan in zijn woonplaats s-Hertogenbosch een 26 jarige automobilist aangehouden. Hij was onder invloed van alcoholhoudende drank. Het bleek de tweede keer dit jaar te zijn dat de verdachte (een beginnend bestuurder) na overmatig alcoholgebruik achter het stuur van zijn auto werd betrapt. Zijn rijbewijs is daarom ingevorderd.

Huiselijk geweld

Vlijmen Woensdagavond is in zijn woonplaats Vlijmen een 52 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 48 jarige huisgenote te hebben mishandeld. De verdachte is in verzekering gesteld.

Verdachte herkend van videobeelden

Sint Oedenrode Op 5 maart is uit een winkel aan de Eerschotsestraat in Sint Oedenrode een nieuwe fiets weggenomen. Aan de hand van de videobeelden van de beveiligingscamera werd door een politieagent de vermoedelijke dader herkend. De man, een 48 jarige inwoner van Sint Oedenrode is woensdagmorgen aangehouden. Hij heeft inmiddels de diefstal bekend. Hij zou fiets kort na diefstal in Eindhoven al hebben geruild tegen harddrugs.

Dronken achter stuur 650 euro boete

Nuland Bij een in de nacht van woensdag op donderdag op de Rijksweg A59 onder Nuland gehouden controle bleek een 27 jarige automobilist uit Polen behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn. Omdat de man geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland heeft moest hij na overleg met het Openbaar Ministerie een geldboete van 650 euro betalen om strafvervolging te voorkomen. De automobilist heeft de boete betaald maar moest vanwege het opgelegde rijverbod nog wel 7 uur wachten om verder te mogen rijden.

Vreemdeling ingesloten

Oss Bij de controle van een horecabedrijf aan de Heuvel in Oss trof de politie een 22 jarige man uit Maleisië aan. De man beschikte niet over de juiste verblijfspapieren en is voor nader onderzoek omtrent zijn verblijfsstatus in ons land in vreemdelingenbewaring gesteld.

Bedreiging

Oss Woensdagmiddag heeft de politie een 40 jarige vrouw uit Oss aangehouden. Zij wordt er van verdacht een 25 jarige medewerker van een winkel aan de Heuvel in Oss te hebben bedreigd. De vrouw was het niet eens met het bedrag dat zij moest bijbetalen voor de aanschaf van een andere telefoon. Zij is na verhoor door de politie weer in vrijheid gesteld.

Verdachten van heling en diefstal aangehouden

Boxmeer De politie heeft woensdagavond twee mannen van 30 en 22 jaar uit Boxmeer aangehouden. Het tweetal was in het bezit van een bromfiets die enkele dagen geleden is weggenomen vanaf het Stationsplein in Boxmeer. Beiden zijn in het belang van het onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.

Bedreiging en mishandeling

Cuijk Woensdagmorgen is in zijn woning in Cuijk een 22 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht op maandag 12 maart een 37 jarige vrouw uit Cuijk te hebben bedreigd. Een onderzoek naar een tweede verdachte die er van wordt verdacht de vrouw te hebben geslagen leverde nog geen resultaat op. De bedreiging en de mishandeling vonden plaats op de Eurodreef in Cuijk. De aanleiding wordt nog door de politie onderzocht.