Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NIEUW HOOFD CONSUMER BANKING EUROPA VOOR CREDIT EUROPE BANK

Amsterdam, 15 maart 2007 - De Credit Europe Bank heeft Eric Schröder benoemd tot Divisiehoofd Consumer Banking Europa. In deze functie is hij verantwoordelijk voor alle retail activiteiten van Credit Europe Bank in Nederland, Duitsland en België.

Als hoofd van de divisie Consumer Banking Europa zal Eric Schröder (51) de nationale en internationale strategieën ontwikkelen voor Retail banking en waakt hij over de uitvoering ervan. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het bedenken en uitwerken van nieuwe financiële producten, prijsstrategieën voor de financiële producten en de dienstverlening naar topklanten.

CEO van de Credit Europe Bank, TC Beriker over Schröder: "We zijn zeer verheugd dat Eric zijn expertise op de Europese en retail markt bij ons tot zijn recht laat komen. We verwachten vooral veel van zijn nationale en internationale strategische plannen."

Eric Schröder beschikt over bijna twintig jaar bankervaring en heeft onder meer bij gerenommeerde banken als de ABN AMRO en Rabobank gewerkt. In zijn laatste functie was de Nederlandse bankier bij de GarantiBank International N.V. in Amsterdam verantwoordelijk voor de totale retail divisie.

Over Credit Europe Bank
In 1994 is Credit Europe Bank als "Finansbank (Holland) N.V." opgericht onder Nederlands recht. Sindsdien is de bank met een volledige bankvergunning werkzaam onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Sinds de bank de particuliere markt in 1997 betrad, is de Credit Europe Bank een van de meest toonaangevende aanbieders voor dagelijks opvraagbare spaarrekeningen, deposito's en consumptieve kredieten. Credit Europe Bank N.V. heeft vestigingen in drie landen, namelijk Nederland, België en Duitsland. Daarnaast heeft de bank een volledige dochter in Rusland met een groot netwerk van bankfilialen voor particuliere financiële diensten. In Roemenië is de bank actief op de markt voor hypotheken en consumptieve kredieten.

# # #