Ingezonden persbericht


Biddinghuizen, 15 maart 2007

Persbericht

'HIGH SPEED NAAR JE NIEUWE JOB'

DeGraaf Technisch Personeel en Molenaar Racing vormen DeGraaf Grand Prix team

DeGraaf Technisch Personeel en Arie Molenaar Racing gaan met het DeGraaf Grand Prix Team met coureurs Joey Litjens (NL) en Danny Webb (UK) voor succes in het MotoGP wereldkampioenschap in de 125cc klasse. De specialist in technisch personeel verbindt in 2007 zijn naam aan één van de meest ervaren Grand Prix teams uit de MotoGP paddock. Het DeGraaf Grand Prix team met co-sponsors Exact Software en Sent Waninge staat onder leiding van ex-Grand Prix coureur Jarno Janssen en voormalig TT-winnaar Hans Spaan en is het enige Nederlandse team dat actief is in het MotoGP wereldkampioenschap.

'DeGraaf maakt er werk van'

Het siert het technisch detacheringbureau dat het niet 'alleen' financiële steun geeft aan het team van Molenaar, maar ook actief op zoek gaat naar specialistische uitbreiding. Zo staat vanaf vandaag op www.degraaf.nl onder het credo 'High Speed naar je nieuwe job' de vacature van 'motorfietsmonteur' bij het DeGraaf Grand Prix Team. Een niet bepaald alledaagse functie, waarin gezocht wordt naar een specialist en bovenal liefhebber. Hij of zij reist met het Grand Prix circus de hele wereld over om bij iedere wedstrijd de 125cc Honda GP-motorfietsen optimaal te prepareren!

Ervaring gekoppeld aan jeugdig talent

Nog niet eerder kwam het team van Arie Molenaar gelijktijdig met twee zulke jonge talenten aan de start. Het talent van Joey Litjens (17) en Danny Webb (15) kwam bij beide coureurs in speciaal daarvoor gemaakte opstapklassen al snel aan de oppervlakte. Joey deed dat in races op 'minibikes' en in een 125 Junior Cup, Danny ging van motocross naar minibikes om uiteindelijk ook in een 125 Junior Cup successen te behalen. De Engelsman werd op basis van die successen uitverkoren om in "Dorna's MotoGP Academy" uit te komen.

Talent moet rijpen en wel onder begeleiding van een 'berg ervaring' in het wereldkampioenschap motorwegrace. Niet alleen als team opereert de equipe van Molenaar al jaren op het hoogste niveau, met Jarno Janssen, Hans Spaan en Arie Molenaar staan er maar liefst drie ex-Grand Prix coureurs achter Joey en Danny. 'Chief engineer' Hans Spaan won negen maal een Grand Prix en behaalde in het team van Molenaar met Japanner Haruchika Aoki zelfs twee wereldtitels in de 125cc klasse.

DeGraaf Technisch Personeel en motorsport

De naam van het technisch detacheringbureau is al jaren verbonden met motorsport. Zo trad DeGraaf ook in 2002 op als hoofdsponsor van Molenaar en was het nauw betrokken bij activiteiten van ex-MotoGP coureur Jurgen van den Goorbergh, zelfs bij diens optredens op vier wielen, waarvan het meeste recente in een Formule Renault tijdens de RIZLA Racing Day. Van dit laatstgenoemde auto-, motor- en kartevenement is DeGraaf Technisch Personeel ook in 2007 een belangrijke sponsor. "Uit recent onderzoek onder onze uitzendkrachten is wederom gebleken dat een groot deel van onze mensen de motorsport een warm hart toedraagt. Als dit ook geldt voor de directie dan is de keuze snel gemaakt" zegt Sabine Pappot, Marketing Manager van DeGraaf Technisch Personeel.

Seizoensstart in Qatar

Afgelopen weekeinde startte het wegrace seizoen 2007 op het Arabische schiereiland Qatar. Joey Litjens boekte een aanzienlijke winst ten opzichte van zijn debuut in Doha vorig jaar. Nu, een jaar 'rijper', scoorde de Honda coureur een 21e plaats, waarmee hij 6 plaatsen en ruim 20 seconden tijdwinst boekte ten opzichte van zijn race hier in 2006. "Ik reed een eenzame race, met alleen de Zwitser Ägerter in mijn wiel. Samen wisten we nog wel een paar rijders te verschalken en in de voorlaatste ronde pakte ik de 20e plaats. Tot mijn grote ergernis kwam Ägerter in de laatste meters me uit de slipstream alsnog voorbij en verloor ik op 5 meter voor de finish alsnog mijn 20e plaats. Dat is wel balen, maar ik ben blij met de vooruitgang die ik deze week heb kunnen tonen", aldus Litjens.

Teammaat Danny Webb, reed bij zijn GP-debuut verdienstelijk op de 23e plaats, maar kreeg 2 ronden voor de finish te maken met defecte elektronica, waardoor hij vroegtijdig de pitbox moest opzoeken en zijn eerste Grand Prix jammerlijk niet kon uitrijden. "Ik wilde mijn eerste race goed uitrijden en dat zat er in. Maar ik heb ondanks die pech een enorme dosis ervaring opgedaan", aldus de 15-jarige Brit.

Joey en Danny racen voor het eerst in de nieuwe teamkleuren van het DeGraaf Grand Prix Team op zondag 25 maart aanstaande tijdens de 2e Grand Prix van seizoen 2007 in Spanje op het circuit van Jerez de La Frontera.

/ / / / /

Voor copyrightvrije teksten en foto's:

www.molenaarracing.com under de button Multimedia



Ingezonden persbericht